Ordu Üniversitesi Yeni Akademik Yılı'na İki Etkinlikle Merhaba Dedi

30.09.2015

Üniversitemizin 10. Akademik Yıl Açılış etkinlikleri kapsamında, Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda iki ayrı etkinlik birden düzenlendi. Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cavit YAVUZ’un konuşmacı olduğu “Kampüste İlk Adım Oryantasyon” adlı söyleşi ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğr. Gör Erdal KARAKURT yönetmenliğinde sahneye konulan “Medea’nın İtirafı: Yason Burnu Son Durak Ordu” adlı tiyatro oyununa katılım oldukça yoğundu.

Yeni Gelen Öğrencilere "Kampüs'e İlk Adım Oryantasyon" Söyleşisi.

Üniversitemize yeni gelen öğrencilere, geldikleri bu yeni ortama uyum sağlamaları ve onların çeşitli sorunlarına destek olunması amacıyla düzenlenen söyleşide; motivasyonlarını arttıracak bilgiler ile iletişimsizliği veya zayıf iletişim sonucu oluşabilecek hataları, yanlış anlamaları ve hoşnutsuzlukları nasıl engelleyebilecekleri anlatıldı.

Doç. Dr. Cavit YAVUZ; “Öğrenciler yeni başladıkları üniversite hayatında karşılaşabilecekleri güçlükleri en aza indirebilir, yeni ortama ve durumlara kolayca alışabilir, kendilerini yalnız ve çaresiz hissetme duygusundan kurtulup, uyum sorunlarını kısa zamanda aşabilirlerse, başarılı bir okul hayatı sürdürebilir ardından da çevrelerine ve içinde yaşadıkları topluma çok daha faydalı bireyler haline gelebilirler.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği söyleşi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik NOYAN’ın Doç. Dr. Cavit YAVUZ’a çiçek takdim etmesinin ardından sona erdi.

Medea’nın İtirafı Adlı Oyun Yeniden Sahnede.

Kadının toplum içinde var olma çabasını, mitolojik anlatı eşliğinde oyun kahramanı Medea üzerinden, ötekileştirilen kadının maruz kaldığı değer yargılarıyla mücadelesini anlatan ve 7 Mayıs 2015 tarihinde üniversitemizdeki ilk gösterimiyle dünya prömiyerini yapan, geçen yıl büyük ses getiren oyun bir kez daha seyirciyle buluştu.

Yunanlı yazar Thanasis Skrubelos’un kaleme aldığı, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Erdal KARAKURT’un yönettiği oyunda; Öğr. Gör. V. Yasin AKYÜZ dramaturgi, Öğr. Gör. Dr. Sercan ÖZKELEŞ müzik, koro şefi ve piyanoda yer alırken, oyunun koreografisi Phridon Kontselidze, dekor, kostüm, aksesuarları Cihan ATAŞ, afiş tasarımları da Sabuha ÇUBUK ile Gökhan GÜNİNDİ tarafından hazırlandı.

Reji asistalığını; Abdulhamit Mutlu ve Nilhan Öğütçen, sahne amirliğini B.Cihat Aygen’in üstlendiği eserin oyuncuları; Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencilerinden Sılacan Budak, Erdem Şenses, Burak Çiçek, Tuğba Ülgen, A. Samet Sünbül, Gözde Demir, Ahmet Dikmen, Özge Tepe, Kemal İstanbulluoğlu, Emin K. Taşçıoğlu ve A.Berk Suray’da performanslarıyla göz doldururken, izleyicilerden büyük alkış aldılar.

Üniversitemiz akademik, idari personel ve öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği oyun Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şevket Metin KARA’nın yönetmen Öğr. Gör. Erdal KARAKURT’a çiçek takdim etmesi ile son buldu.