Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın Kurban Bayramı Kutlama Mesajı

23.09.2015

Toplum olarak birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğimiz, sevinçlerimizi ve mutluluğumuzu paylaştığımız bir Kurban Bayramı’nı daha karşılamakta ve bu mübarek günlerin rahmet ve bereketinde buluşmaktayız.

Cömertliğin, rahmetin ve bereketin bol olduğu, ahlaki değerlerin yeniden yeşertildiği ve hayata geçirildiği bu müstesna günlerde; milletçe bütün kırgınlıkları ve dargınlıkları unutarak kardeşçe kucaklaşmalı, bizi biz yapan ortak değerlerde buluşmalıyız. Derin kültürel zenginliklerle örülü bu güzel coğrafyamızda ne yazık ki art arda yaşanan hain terör saldırıları millet olarak bizleri derinden etkilemiştir. Bayramların manevi rüzgârından ilham alarak hem ülkemizde hem de dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan savaşları, sıkıntı ve zorlukları geride bırakarak, hayırlı ve güzel günlerin kapısını en kısa zamanda aralayacağımıza dair inancımız tamdır.

Kurban Bayramı vesilesiyle bu topraklar için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi de bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. Ülkemizde özgürce yaşayabilmemizin teminatı olan şehitlerimizin aileleri ve gazilerimiz hepimizin emanetidir.

Bayram günleri ile sınırlı kalmamasına inandığımız sevgi, saygı, dayanışma ve hoşgörü ortamının her daim sürdürülmesini, günlerinizin bayram mutluluğu ile geçmesini tüm içtenliğimle diler; öğretim elemanlarımızın, idari personelimizin, öğrencilerimizin ve tüm halkımızın Kurban Bayramı’nı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım.