Ordu Üniversitesi Erasmus Plus Programına Bir Üniversiteyi Daha Ekledi.

17.09.2015

Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programı olan Erasmus Plus Programı çerçevesinde, Üniversitemiz Rektörü Prof Dr. Tarık YARILGAÇ, 1990 yılında İtalya’nın Bari şehrinde kurulan ve bir Mimari, iki Mühendislik fakültesinden oluşan Politecnio di Bari Üniversitesi ile görüşmelerde bulundu.

Erasmus Plus öğretim üyesi ve öğrenci değişim programı kapsamında İtalya’nın Bari şehrinde bir araya gelen Ordu Üniversitesi Rektörü Tarık YARILGAÇ ve Politecnio di Bari Üniversitesi RektörüProf. Ing. Eugenio DI SCIASCIO karşılıklı fikir alışverişinde bulunup, Matematik ve İstatistik, Moda ve İç Dizayn, Güzel Sanatlar, El Sanatları, Motorlu Araçlar, Gemiler ve Uçaklar alanlarında ikili protokol imzaladılar.

Erasmus Plus Programının öğretim üyesi ve öğrenciler için sadece fiziksel değil aynı zamanda zihinsel bir yolculuk olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, açıklamalarını şu şekilde sürdürdürdü : “Öncelikle bu program kişilerin kendi ayakları üzerinde durması açısından çok önemlidir. Farklı kültürlerden insanlarla nasıl ilişki kurulması gerektiği, derslerle sosyalleşme arasında kurulacak denge ve tercihler, programa katılanlar için en büyük kazanımlar olacaktır. Bu programdan en yüksek seviyede yararlanılması ve sürekli öğrenmeye açık olunması kişinin kariyer planlamasına olumlu katkılar sağlayacaktır.”