Üniversitemiz, Personel ve Öğrencilerine Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmeti Sunmaya Devam Ediyor.

09.09.2015

Personel ve öğrencilerin bireysel, sosyal ve akademik gelişimlerine yardımcı olmak, üniversite ve şehir yaşamına uyumlarını kolaylaştırmak ve onlara bu alanlarda yaşanabilecek sorunlarla baş etme konusunda gerekli becerileri kazandırmak gayesinde olan Ordu Üniversitesi, görüşülen konuların gizlilik esasını ön planda tutarak personel ve öğrencilerine psikolojik danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.

2014-2015 eğitim öğretim yılında çok sayıda akademik, idari personel ve öğrencinin faydalandığı psikolojik danışmanlık hizmetlerinden; depresyon, kişilik sorunları, dikkat eksikliği, çekingenlik, kendini ifade etme, kendini tanıma, çevreye karşı adaptasyon sorunları ve daha birçok konu hakkında görüşülebileceği gibi ihtiyaç duyulduğunda kişiye her türlü psikolojik testler, psikolojik terapi ve terapi takipleri uygulanmaktadır.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde ve Morfoloji Binası giriş katında bulunan Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri bürosundan, personel ve öğrencilerimiz haftanın beş günü randevu sistemi ya da bizzat başvuru ile yararlanabilmektedir.

Bireysel görüşmelerde kişinin karşılaştığı problemlerle daha etkin bir biçimde başa çıkma becerisi kazanması ve kendine dair farkındalık oluşturulması hususunu dile getiren Üniversitemiz Psikoloğu Sezer AKAN; “Amacımız, üniversitemiz personel ve öğrencilerinin, bireysel, sosyal, eğitimsel ve mesleki yönden en üst düzeyde ve çok yönlü olarak gelişmelerine destek olmaktır. Buna paralel olarak öğrencilerin öğrenim sürecinde ortaya çıkabilecek olan çeşitli problemlere yönelik ‘önleyici ve gelişimsel’ çalışmalar yaparak üniversite hayatına kolaylıkla uyum sağlayabilecek çalışmalar yürütülmektedir.”