Üniversitemize Yeni Başlayan Öğrencilere Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın Hoşgeldiniz Mesajı

Sevgili Gençler,

Uzun süredir emek verdiğiniz ve geleceğinizin şekillenmesi için çaba sarf ettiğiniz başarılı eğitim hayatınızın karşılığı olarak üniversiteli olmaya hak kazandınız. Öncelikle siz sevgili gençlerimizi ve daha sonra bu yolculukta sizlere koşulsuz destek veren ailelerinizi tebrik ediyorum.

Bir dünya üniversitesi olma misyonuyla yola çıkan ve her geçen gün bu hedefine daha da yaklaşan Ordu Üniversitesi, hayallerinizin gerçeğe dönüşmesinde ve geleceğinizin şekillenmesinde akademik birikimi, değerli öğretim elemanları, güvenli bir şehirde kurulu eşsiz kampüsü, laboratuvarları, sosyal alanları, kütüphanesi ile sizi bilgiyle donanmış, özgüveni yüksek bireyler olarak geleceğe hazırlamanın sorumluluğu ile hareket etmektedir.

Bu yeni süreç şüphesiz birçoğunuz için farklı tecrübelere kapı aralayacak, bir yandan ulusal ve uluslararası standartlara ulaşmayı hedef alan bir üniversitede öğrenim görmenin farklılığını hissederken, diğer yandan da ailenizden uzakta, ayrı bir şehirde, kendi ayaklarınız üzerinde durmayı öğrenecek ve yeni yeni insanlarla tanışarak bir ömür sürecek dostluklar kuracaksınız. Ümit ediyorum ki hepiniz bu güzel şehrin dokusundan ve Ordu Üniversitesi'nin huzurlu ikliminden istifade edeceksiniz.

2006 yılında kurulan ancak akademik temelleri çok daha öncesine dayanan Ordu Üniversitesi, bugün 650 akademik personeli, 10 fakülte, 3 enstitü, 3 yüksekokul ve 10 meslek yüksekokulu ile her geçen gün yükseköğretim alanında adından saygıyla bahsedilen bir bilim yuvası haline gelmektedir. Merkezi laboratuvarı, araştırma merkezi, kütüphanesi, sosyal alanları, hastaneleri, yerleşke içerisindeki yurtları ile güçlü ve gelişmiş bir üniversite olan Ordu Üniversitesi öğrencilerine sağladığı sosyal, kültürel ve sportif imkanlarla da cazibesini artırmakta, onları öğrenim hayatını zenginleştiren aktivitelerle mezun etmenin gururunu yaşamaktadır.

Birlikte olmanın, bir arada ve önyargısız bir hayat yaşamanın en güzel örneğinin yansıdığı kampüsümüzde yaklaşık 20 bin öğrencimizle, bilimin ve öğrenimin ışığını daha da güçlendireceğimize olan inancımızla siz yeni gelen öğrencilerimizle başarılı bir eğitim öğretim dönemi geçirmeyi temenni ediyorum.

Bu eğitim yolculuğunda hep birlikte bir çatı altında yer almanın mutluluğunu yaşıyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ

Ordu Üniversitesi Rektörü