ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Yeni Dönem Öğrenci Alımında Yoğun Taleple Karşılaştı.

24.07.2015

Müziğin evrensel tutkusu ile eğitimlerini başarıyla sürdüren ve önümüzdeki yıl 3. dönem mezunlarını verecek olan Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğrenci alımı seçme sınavları yoğun katılımla gerçekleşti.

Geçtiğimiz yıla oranla %64 daha fazla sayıda taleple karşılaşan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’ne bu yıl Müzik Bölümü için 361, Türk Müziği Bölümü için ise 153 olmak üzere toplamda 514 kişi başvuruda bulundu.  YGS 140 Puan ve üzeri adayların başvuruda bulunabildiği ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Karadeniz Bölgesi'nde aynı branştaki diğer üniversitelerin bölümlerine nazaran en fazla tercih edilenler arasında üst sıralarda yer aldı.

6-20 Temmuz 2015 Tarihleri arasında alınan başvuruların ardından 21 Temmuz 2015 tarihinde başlayan ve Müzik Bölümü ve Türk Müziği Bölümü olarak 2 kategori üzerinde yapılan sınavlarda ODÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencisi olmak isteyen öğrenciler geleceğe ilk adımlarını attılar.

2 aşamalı olarak düzenlenen seçme sınavında ilk olarak öğrencilerin çift ses, üç ses, ezgi ile ritimden oluşan işitme ve algılama yetenekleri ölçülürken 2. aşamada ise adayların söyleme ve çalma becerileri üzerinde duruldu. Aylardır sınavlara hazırlanan adaylar büyük bir heyecanla jürinin karşısında ODÜ’lü olmak için tüm yeteneklerini ortaya koydular.

Sınavlar devam ederken sıranın kendilerine gelmesini bekleyen öğrenciler de enstrümanları eşliğinde şarkılar ve türküler söyleyerek alıştırma yaptılar. Müzik Bölümü İçin başvuruda bulunanlar keman, gitar gibi enstrümanları ile Türk Müziği Bölümü Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği bölümlerine başvuruda bulunanlar ise bağlama, kemençe, ud, kanun gibi çalgı aletleri ile okul bahçesinde adeta şenlik havası oluştururlarken diğer taraftan da sesleriyle dinleyenleri mest ettiler.

Adaylar tarafından yapılacak olan herhangi bir itiraza istinaden anında kamera ile kayıt altına alınan seçme sınavlarının ardından yapılacak değerlendirme sonucunda öğrencilerin yetenek sınavı puanları belirlenecek.  Birinci ve ikinci öğretim olmak üzere toplamda 60 kişilik kontenjanı bulunan Müzik Bölümü’nde 60 ve üzeri not alanların, 40 kişilik kontenjan açılan Türk Müziği Bölümü’nde ise 70 ve üzeri not alanların yerleştirme puanları hesaplanarak kazananlar ilan edilecek.