Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, BESYO’daki Özel Yetenek Sınavına Katılan Öğrencileri Ziyaret Etti.

22.07.2015

Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) 2015-2016 eğitim öğretim yılı öğrenci alımı için seçme sınavları büyük bir heyecanla başladı. BESYO spor salonunda devam eden sınavlarda 470 kız öğrenci ve 1417 erkek öğrenci olmak üzere başvuruda bulunan toplam 1887 kişi parkuru en kısa sürede tamamlamak için yarışıyor.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, BESYO Spor Salonu’na ziyarette bulunarak seçme sınavlarında ter döken öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Oldukça çekişmeli geçen seçme sınavlarına katılan öğrenciler ile sohbet eden Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, sınavın sonucunda başarılı olsun ya da olmasın tüm öğrencilere kendilerine olan öz güvenlerini her daim koruyarak başarıya ulaşmak için inanç ve hedeflerinden taviz vermemelerini tavsiye etti. Toplam 9 istasyondan oluşan parkurda yarışan öğrencilerin performanslarını da izleyen Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ercüment ERDOĞAN’dan sınavların seyri hakkında bilgi aldı.

BESYO’nun rekor sayıda aldığı başvuruyu Üniversitemiz adına sevindirici bulan Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, her geçen yıl artan taleplerin Ordu Üniversitesi’nin uluslararası standartlarda sporcu yetiştirmesine önemli bir katkı sağlayacağını ve buradan mezun olan öğrencilerin Ordu Üniversitesi'ni en iyi şekilde temsil edeceklerini ifade etti.

“Ordu Üniversitesi kendisini her daim gelişime açık tutarak hem eğitimin kalitesi hem de fiziki gelişimi açısından her geçen yıl önemli mesafeler kaydetmektedir. Bu anlamda BESYO bizleri memnun eden bir gelişme göstermiştir. Bu artan talepler Ordu Üniversitesi olarak Uluslararası standartlarda eğitim ve öğrenim verme hedeflerimize her geçen yıl biraz daha yaklaştırması açısından önemli bir gösterge oluşturmuştur. Bundan sonraki eğitim öğrenim dönemlerinde de BESYO’nun başarılarını artırarak devam ettireceğine ve ülkemizin uluslararası standartlarda sporcu yetiştirmesine katkı sağlayacağına olan inancım tamdır.”