ODÜ BESYO'ya Öğrenci Alımı İçin Rekor Sayıda Başvuru Gerçekleşti.

11.07.2015

Ordu Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği ile Spor Yöneticiliği bölümlerine öğrenci alımı için yapılacak olan özel yetenek sınavına geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gösterildi. Evraklarını tamamlayan öğrenciler BESYO başvuru merkezinde uzun kuyruk oluşturdular.

1 Temmuz 2015 tarihinde başlayan ve 10 Temmuz 2015 tarihinde sona eren özel yetenek sınavı için kız öğrencilerden 470, erkek öğrencilerden ise 1417 olmak üzere toplam 1887 kişi başvuruda bulundu. 2015 yılına ait YGS puan türlerinin herhangi birinden en az 140 puan almış olan adaylar Başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından 21-22 Temmuz 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan özel yetenek sınavında parkuru en kısa sürede tamamlamak için yarışacaklar.

Parkurda tüm yeteneklerini sergileyecek olan adayların performansları fotosel adlı özel ölçüm sistemi ile anında kayıt altına alınarak sisteme aktarılacak. Sınavın hemen ardından yapılacak değerlendirmeler sonucunda Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümüne 40 öğrenci, Spor Yöneticiliği Bölümü 1. ve 2. Öğretim programlarına ise toplamda 80 öğrenci alımı yapılacak.  Alımı yapılacak olan öğrencilerin %40’ı bayanlardan %60 ı ise erkeklerden oluşacak.

Beden eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Salonu’nda gerçekleşecek olan yetenek sınavında aday öğrenciler çift ayak kasaya  sıçrama, düz takla, denge, engel geçişi, top  atma  çizgisi, pas potası, slalom, top değiştirme ve sıçrama olmak üzere 9 istasyondan oluşan koordinasyon parkurunu en kısa sürede tamamlamak için ter dökecekler.

Sınav sonuçları Sınav Yürütme Kurulu ve Sınav Üst Kurulu’ndan oluşan 2 ayrı komisyon tarafından değerlendirilecek. Özel yazılım programı ile otomatik olarak gerçekleştirilecek olan değerlendirmelerde Spor Yöneticiliği Bölümü için YGS puanı ve Özel Yetenek Sınavı’nda göstermiş oldukları performans dikkate alınırken Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü’nde ise ek olarak adayların daha önceden katıldıkları spor müsabakaların dikkate alındığı spor özgeçmişlerinden elde ettikleri puanlarda değerlendirmeye katılacak.