Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay TÜBA Asosiye Üyeliğine Seçildi.

01.07.2015

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Asosiye üyeliğine seçilen Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay'a başarı belgesi takdim etti. Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın makamında gerçekleşen görüşmede ODÜ Genel Sekreteri Metin Karakuş da bulundu.

Ülkemizde bilimin evrensel düzeyde içselleştirilmesi için, ulusal ve uluslararası düzeyde iş birliği içinde, ulusal amaç ve stratejilere hizmet eden bir yaklaşımla; ülkemizin bilim politikalarına yön vermek, bütün etkileşenlere bilim temelli danışmanlık hizmeti vermek, bilimi ve bilim insanlığını özendirmek, toplumda bilimsel düşünceyi benimsetmek, Türkçe'nin bilim dili olması için çalışmak, uluslararası alanda ülkemizi temsil ederek uluslararası bilimsel işbirliğini güçlendirmek misyonu ile hareket eden TÜBA'nın Asosiye üyeliğine seçilen Doç. Dr. Filiz Kuralay'ı başarılarından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, şunları dile getirdi:

"Bilimsel araştırma ve projelendirme çalışmalarını desteklemeyi öncelikli hedef olarak kabul eden Üniversitemizde bilimsel kaliteyi artırmak adına araştırmacılarımızın önünü açmak ve onları teşvik etmek için çaba göstermekteyiz. Bu çabanın karşılığı olarak akademisyenlerimizin ulusal ve uluslararası platformlarda bilimsel anlamdaki başarıları bizleri gururlandırmaktadır.

Araştıran, bilimsel gelişmeleri yakından takip eden, yetenekli ve genç bilim adamlarına her daim ihtiyacımız vardır. İnanıyoruz ki genç akademisyenimiz bugüne kadar olan projelerine yenilerini ekleyerek kendini daha da geliştirecek ve yeni başarılara imza atarak Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Üniversitemizde araştırmacı kimliğiyle öne çıkan genç araştırmacı Hocamızın diğer akademisyenlerimize de örnek teşkil edeceğini düşünüyor ve TÜBA'da asli üye olmasını da temenni ederek yapacağı tüm çalışmalarda başarılar diliyorum."

TÜBİTAK Bilim Kurulu, Yükseköğretim Kurulu ve Aslî üyeler tarafından yetenekli genç bilim adamları arasından 3 yıllığına Asosiye üye olarak seçilen Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Kuralay, geçtiğimiz günlerde TÜBA 2015 yılı “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirme Programı” (GEBİP) kapsamında “Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı” ödülüne layık görülmüştü.