Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, OKÜP Üyesi Rektörlerle Sinop Üniversitesi'nde Toplandı.

29.06.2015

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Orta Karadeniz Bölgesi Üniversiteleri Akademik İşbirliği Platformu (OKÜP) üyesi Rektörleriyle Sinop Üniversitesi'nde bir araya geldi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç katıldı.

İlk olarak Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'ın makamında yapılan görüşmede Üniversitenin kuruluşundan bugüne gelişim aşamalarını aktaran Rektör Prof. Dr. Bircan, yerleşke içerisinde hayata geçirilen yeni binalar ve yeni açılan birimler hakkında OKÜP Bünyesindeki Rektörlere bilgi aktardı.

Ardından senato odasına geçilerek Hitit Üniversitesi'nde yapılan "Üniversitelerin Merkezi Araştırma ve Uygulama Merkezlerinin problemleri, ortak kullanımlar ve hedefler" hakkındaki toplantıya istinaden değerlendirmelerde bulunuldu. Toplantı sonrasında ise Sinop Üniversitesi Merkez Araştırma Laboratuvarı'nı (SÜBİTAM) inceleyen Orta Karadeniz Üniversitelerinin Rektörler, kullanımda olan ve laboratuvara yeni alımı yapılan cihazlar hakkında akademisyenlerden bilgi aldılar.

Merkez Araştırma Laboratuvarındaki incelemenin ardından Sinop Üniversitesi'nin yeni kampüs alanını gezen Orta Karadeniz Üniversitelerinin Rektörleri, inşaatları devam eden Meslek Yüksekokulu, İlahiyat Fakültesi ve Atletizm Parkurlu Futbol Sahasındaki çalışmaları yerinde incelediler.