Foggia Üniversitesi’nden ODÜ Akademisyeni Yrd. Doç. Dr. Süleyman Şenyurt’a Bilimsel Davet

12.06.2015

Akademik ve fiziksel gelişimi noktasında kaydettiği ilerlemelerle takdir kazanan Üniversitemiz akademik anlamda da sesini Dünya’ya duyurmaya devam ediyor. Çok sayıda başarılı araştırmalarıyla ödüle layık görülen üniversitemiz akademisyenleri yurt dışındaki üniversitelerin de dikkatini çekiyor.

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Şenyurt, İtalya’nın köklü üniversitelerinden biri olan Foggia Üniversitesi tarafından “Call For Visiting Professors 2014/2016” Programı kapsamında İtalya’ya davet edildi.

Foggia Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Luca Grilli tarafından matematik ve istatistik alanda araştırma ve çalışma yapmak üzere İtalya’ya davet edilen Yrd. Doç. Dr. Süleyman Şenyurt, Foggia Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’nde üzerinde çalıştığı “Dual Uzayda Eş Uzaklıklı Regle Yüzeyler (Parallel Equidistante Ruled surfaces On Dual Spaces) “ konusu ile ilgili eğitim ve seminer verdi.

Ziyaret esnasında Foggia Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Maurizio Ricci ile Ekonomi Bölüm direktörü Prof. Dr. Francesco Conto, Yrd. Doç. Dr. Süleyman Şenyurt’u makamında kabul ederek katılımlarından dolayı teşekkür etti. odü adına hediyelerin de takdim edildiği görüşmelerde Foggia Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Maurizio Ricci her iki üniversite arasında işbirliklerinin daha da artarak devam edilmesini arzu ettiklerini bildirdiler.

3 ay süren program çerçevesinde Yrd. Doç. Dr. Süleyman Şenyurt Foggia Üniversitesi Ekonomi Fakültesi akademisyenlerine yönelik 20 saatten fazla ders vermenin yanı sıra ayrıca “Dual Spaces and Dual Ruled Surfaces (Dual Uzay ve Dual Regle Yüzeyler)” ve Spherical Indicatrix Curves Of Spatial Quatornionic Cuve (Uzaysal Kuatorniyonik Eğillerin Küresel Göstergeleri)” konulu 2 ayrı seminer gerçekleştirdi.

İtalyan akademisyen ve öğrencilerin ilgi ile takip ettiği seminerler Foggia Üniversitesi’nin web sitesinde de ilan edildi.Üniversite’nin sitesinde ayrıntılı olarak haberi yapılarak yayınlanan seminerler İtalyan akademisyenler tarafından takdirle karşılandı.

Verilen seminerler ile Ordu Üniversitesi’ne gösterilen ilgi aynı zamanda İtalya’nın ulusal gazetesi “Perra Della Sera”nın da sayfalarında yer bularak İtalyan okuyucularla da paylaşıldı. Seminerlerden “Spherical Indicatrix Curves Of Spatial Quatornionic Cuve (Uzaysal Kuatorniyonik Eğillerin Küresel Göstergeleri)” konulu seminer aynı zamanda bilimsel yayın yapan uluslararası “Applied Mathematical Sciences” adlı dergide yayınlanmak üzere kabul gördü.