Ulubey MYO'da Düzenlenen Kağıttan Uçak Yarışmasında Okulun En İyi Pilotları Seçildi.

03.06.2015

Ordu Üniversitesi Ulubey Meslek Yüksekokulu öğrencileri yılsonu etkinlikleri kapsamında, kâğıttan uçak yarışması yaparak final sınavları öncesi stres attı. Yüksekokul Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Ahmet Aslan’ın organize ettiği yarışmada öğrenciler ve öğretim elemanları akrobasi, en uzağa giden, en uzun süre havada kalan ve en estetik uçak kategorilerinde yarıştılar. Yarışmada birinci olanlara çeşitli ödüller verildi.

Ulubey Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte her yarışmacıya ikişer adet A4 ebatında kağıt verilerek bu kağıtlardan yaptıkları uçaklardan istediğini iki kez atma hakkı tanındı. Atış öncesi jüri tarafından denetlenen uçaklar daha sonra en uzağa giden, en uzun süre havada kalan, en estetik ve havada akrobasi yapabilen uçak kategorilerinde puanlamaya tabi tutuldu.

Oldukça eğlenceli geçen yarışma sonrasında akrobasi kategorisinde birinci olan yarışmacı çeyrek altın ile ödüllendirilirken diğer kategorilerin birincilerine de çeşitli para ödülleri verildi.

“Gelecek yıl rekor denemesi yapacağız”

Öğrencilerin derslerden arta kalan vakitlerini değerlendirerek yaklaşan final sınavları öncesi stres atmaları için böyle bir yarışma düzenlediklerini kaydeden yarışmanın direktörü Ulubey Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Fatih Ahmet Aslan, “Katılımın yoğun olması, yarışmadaki heyecan ve eğlence tahmin ettiğimizden fazla oldu. Öğrencilerin pratik zekaları görülmeye değerdi. İlk kez düzenlememize rağmen bazı atışlar çok iyiydi. Önümüzdeki yıl düzenleyeceğimiz yarışmaya daha iyi hazırlanıp rekor denemesi yapacağız. Bu alandaki rekor 69 metre. Bu rekoru kırmayı deneyeceğiz” dedi.

Kağıt uçaklar geri dönüşüme…

Ulubey MYO Basın ve Yayıncılık Bölümü öğrencileri geri dönüşüm farkındalığı oluşturmak için yarışma sonrasında kağıt uçak yapımında kullanılan kağıtlar ile pet şişe ve ambalajları ayrı ayrı poşetlerde toplayarak geri dönüşüm tesisine gönderdiler.