“Merkezi Kütüphane” ve “Okul Öncesi Eğitim Merkezi"nin Proje Çizimleri Tamamlandı.

01.06.2015

Üniversitemiz Merkezi Kütüphane ile Okul Öncesi Eğitim Merkezi’nin yapımlarını üstlenen Ordulu yardımsever İşadamları İhsan Çetinceviz ve beraberindeki ekip yakın zamanda inşaatına başlanılacak projelerin detaylarıyla ilgili bilgi aktarmak üzere Üniversitemizi ziyaret ettiler.

Rektörlük Senato Odası’nda gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, Genel Sekreter Metin Karakuş, Yapı İşleri Daire Başkanı Recep Arslan, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ali Aygün ile akademisyenler; Merkezi Ankara’da bulunan Onur Taahhüt Taşımacılık İnşaat Tic. ve A.Ş. adına ise firma sahibi İhsan Çetinceviz, Mimar Zafer Rençber, İnşaat Mühendisi Anıl Güzel ve Mimar Orçun Ersan Katıldı.

Yapılan toplantıda Mimar Orçun Ersan, teknolojik imkanların dikkate alınarak son derece kullanışlı ve modern şekilde tasarlanan "Merkezi Kütüphane" ile “Okul Öncesi Eğitim Merkezi”’nin proje çizim çalışmaları ile ilgili detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Merkezi Kütüphane, medyatek ve bilişim teknolojileriyle donatılacak.

Üniversitemiz akademisyen ve öğrencilerine 7/24 açık olacak olan Merkezi Kütüphane, okuma salonu ve kitap salonundan oluşan geleneksel kütüphanelerden farklı olarak, bilgiye kolay ulaşılabilen, son derece modern ve her türlü teknolojik imkanı içerisinde barındırabilecek şekilde tasarlandı. Medyatek ve bilişim teknolojilerinden faydalanılarak tasarlanan ve kullanım türüne göre farklı alanlar oluşturulan Merkezi Kütüphane’nin zemin katında güncel ve süreli yayınların olduğu bölümler, dijital kütüphane, kitap/dergi/kırtasiye bölümü, yazma eserler bölümü, ciltleme odası, tasnif bölümleri, kafeterya ile sergi ve fuaye alanları gibi bilgiye hızlı erişimin sağlandığı ve öğrencilerin birbirleriyle daha fazla etkileşim içinde oldukları birimler yer alacak.

5000 m2 kapalı alan üzerinde 3 kat şeklinde inşaa edilecek olan Merkezi Kütüphane’nin 2. katında kitap salonu, çalışma salonu, grup çalışma salonu, bireysel çalışma salonları, engelli bireysel çalışma salonları ile mikrofilm dijital çıktı odası bulunurken 3. katında ise sinema salonu ile Üniversitemiz Kütüphane Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ofisleri yer alacak.

“Okul Öncesi Eğitim Merkezi” çocukların ihtiyaçları dikkate alınarak tasarlandı.

Öncelikli olarak Üniversitemiz akademik ve idari personellerinin belirli yaş aralığındaki çocuklarının eğitim göreceği “Okul Öncesi Eğitim Merkezi” ise hem modern mimari görüntüsü hem de sunduğu imkanlarla dikkat çekiyor. 1500 m2 kapalı alan üzerine inşaa edilecek olan “Okul Öncesi Eğitim Merkezi”, çocukların öğrenme kapasitelerinin en üst düzeyde olduğu dönemlerinde gerekli eğitim ve gelişimlerini, uygun öğrenme ve çevre koşullarında tamamlayabilmeleri için son derece işlevsel ve çocukların yaşamlarının ileriki dönemlerine olumlu ölçüde etki edecek şekilde tasarlandı.

Bu amaçla çocukların gelişimindeki bedensel, psikomotor, sosyal, duygusal, zihinsel ve dil eğitimlerini yeterli ölçüde almaları için tüm imkanların düşünüldüğü “Okul Öncesi Eğitim Merkezi”; 6 adet grup çalışma dersliği, 6 adet gözlem odası, çok amaçlı salon, bireysel görüşme odaları, sanat atölyesi, oyun salonları, müzik ve drama salonu, çeşitli faaliyet odaları, bale ve spor salonu, revir, personel odaları ve mutfaktan oluşacak.

Yapılan sunumun ardından Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İhsan Çetinceviz ve beraberindekiler inşaatların yapılacağı alanda fiziki inceleme gerçekleştirdiler.

İhsan Çetinceviz ve beraberindeki heyete inşaat alanıyla ilgili bilgi aktaran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede eğitim sektörüne yapılan yatırım ile ülkenin geleceğine hizmet edildiğini vurgulayarak bu anlamda projelerin yapım maliyetlerini üstlenen Çetinceviz ailesine bir kez daha teşekkür etti.

“Her iki proje de bizim önemle üzerinde durduğumuz projeler. Bir tanesi bilginin hızla üretildiği çağda akademisyen ve öğrencilerimizin bilgiye en hızlı şekilde ulaşabilecekleri, araştırmaları için gerekli her türlü imkanın düşünüldüğü Merkezi Kütüphane; diğeri ise geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gelişimlerinde önemli bir yer edinecek olan Okul Öncesi Eğitim Merkezi. Projelerin mimari çizim çalışmalarında artık son aşamaya gelinmesinden ve yakın zamanda da inşaatlarına başlanılacak olmasından memnuniyet duyuyoruz. Projeler tamamlandığı takdirde Üniversitemize büyük bir katkı sağlayacağına ve gelişim hızımızı artıracağına dair olan inancım tamdır. Bu anlamda Üniversitemize bu iki projeyi yapım maliyetlerini üstlenerek kazandıran saygıdeğer işadamları Onur ve İhsan Çetinceviz’e bir kez daha teşekkür ediyor ve bu tür yardımların diğer tüm işadamlarımıza örnek teşkil etmesini temenni ediyorum.”