Sağlık Arama Kurtarma Ekibi (SAKE), Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı Ziyaret Etti.

26.05.2015

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı, Sağlık Arama Kurtarma Ekibi (SAKE) Ziyaret Etti.

Gerçekleşen ziyarette SAKE Dernek Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zeki Yüksel Günaydın, SAKE Derneğinin Kurucusu ve Başkanı Celal Tomakin, Koordinatör Doç. Dr. Özgür Enginyurt'un yanı sıra Sağlık Arama ve Kurtarma Ekibi'nden 19 kişi bulundu.

Ordu Üniversitesi'nden 25 öğretim görevlisi ile Ordu ili hastanelerinde görevli sağlıkçılardan oluşan ve 2013 yılında kurulmuş Sağlık Arama Kurtarma Ekibi hakkında Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'a bilgi aktaran SAKE Dernek başkanı ve üyeleri, ekibin 247 üye ve her timde 11 kişinin yer aldığı 3 timin bulunduğunu dile getirdiler:

"Bugüne kadar Ordu'nun kamu kurumlarından ve Ordulu iş adamlarımızdan Sağlık Arama Kurtarma Ekibinin kurulma aşamasında çok destek aldık. Ordu Üniversitemizin öğretim üyelerinin vermiş olduğu eğitim ve katkılar ise bizim için önem arz etmektedir. Sağlık Arama Kurtarma Ekibimiz yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere doğal afetlerde, acil durumlarda, doğa sporlarıyla ilgili durumlarda, sair arama kurtarma çalışmaları ve herhangi bir kazaya uğrayan kişiler için doğru ve bilinçli arama kurtarma çalışması yaparak, yardıma ihtiyacı olan kişiler, kazazedeler ve hastaları temel ilkyardım desteği sağlayıp emniyetli ortam koşullarına nakletmektedir. Ayrıca derneğimiz arama ve kurtarma operasyonu başlatmak amacıyla haberleşme ağını oluşturmakta, gerekli ve yeterli eğitim seminerleri vermekte, kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirlikleri yapmaktadır.

Arama-Kurtarma, İnsani Yardım, Çevre ve Doğa Sporları ile ilgili konularda yardımlaşma, dayanışma ve kaliteli sağlık hizmeti sunmada faaliyet gösteren derneğimiz, Türkiye’nin etkin ve güçlü sivil toplum örgütlerinden biri olma sorumluluğu ve bilinciyle faaliyetlerini sürdürmektedir."

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Sağlık Arama Kurtarma Ekibinin gerçekleştirmiş olduğu ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getirerek şunları söyledi:

"Yardıma ihtiyacı olan insanlara gönüllülük esasına dayanarak koşmanız, her açıdan takdir edilesi bir durum. İnsana ve insan hayatına verdiğiniz değer sizleri ve sizler gibi birçok dernek üyesini de ayrı ayrı değerli kılmaktadır. Derneğin amaçlarına bağlı olarak yardımseverlik, dürüstlük, güvenilirlik ve fedakarlık göstermeniz vicdanların olgunlaşması aşamasında insan hayatına, doğaya ve çevreye saygıyı da artıracaktır. Sorumluluklarınız ne kadar büyük olursa elde edeceğiniz vicdani kazanım da o denli büyük olacaktır.

Yaşanabilecek birçok felaket durumunda yardıma ihtiyacı olan kişilere bilinçli bir ekibin gereken müdahaleyi yapması konusunda sağduyu örneği gösteren Sağlık Arama ve Kurtarma Ekibine (SAKE), Ordu Üniversitesi olarak gereken desteği vermeye hazırız."