“Na’t Okuma ve Yazma Yarışması”nda Ödüller Sahiplerini Buldu.

25.05.2015

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Edebiyat Kulübü tarafından organize edilen ve Hz. Peygamber’e duyulan sevgi ve hasretin dile getirildiği “Na’t Okuma ve Yazma Yarışması” düzenlenen törenle sonuçlandı.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği yarışma,  na’t okuma ve na’t yazma olmak üzere iki farklı alanda tertip edildi.

Hz. Peygamber’e duyulan sevginin anlatıldığı kısa video gösterimlerinin de yapıldığı yarışmada; önce na’t okuma alanında finale kalan 7 yarışmacı şiirlerini okurken, ardından na’t yazma alanında ilk üç sırayı alan genç şairler, kendi yazdıkları na’tları seyircilerle paylaştılar.

Yarışma sonunda jüri üyeleri tarafından yapılan değerlendirme neticesinde, Na’t okuma alanında birinciliği “Faran Dağlarında Açan Sevgili” adlı şiirle Merve Nişancı, ikinciliği “Kırk Yaşındasın” adlı şiirle Beyzanur Kamalak, üçüncülüğü ise “Sen Yoktun” adlı şiirle İpek Demir elde etti.

Na’t yazma alanında ise Aysun Ölker “Nebî’nin Âb-ı Hayâtında” adlı şiirle birinci; Cansu Demiroğlu “Gel Ey Nebî!” adlı şiiriyle ikinci; Sercan Şahin ise “Hasretim Sana” adlı şiiriyle üçüncü oldu.

Birincilerin tam, ikincilerin yarım, üçüncülerin ise çeyrek altın ile ödüllendirildiği yarışmanın sonunda tüm katılımcılara ayrıca Necip Fazıl Kısakürek’in Hz. Peygamber’i anlattığı “Çöle İnen Nur” kitabı hediye edildi.