ODÜ Ziraat Fakültesinde “TARSİM” Konulu Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

18.05.2015

Üniversitemizde Ziraat Fakültesi tarafından “TARSİM” (Tarım Sigortaları Uygulamaları) konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çotanak Seminer Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fikri Balta'nın yanı sıra akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Sigorta Sistemi ile ilgili genel değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda TARSİM-Giresun Bölge Müdürü Bülent YAŞAROĞLU ve TARSİM-Ankara Bölge Müdürlüğünden Veteriner Hekim Fikret KAVAK konuyla ilgili olarak sunum gerçekleştirdiler.

Toplantıda TARSİM-Giresun Bölge Müdürü Bülent YAŞAROĞLU devlet (Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı) destekli tarım sigortalarının yapısı, işleyişi, branşlar ve ürünler bazındaki uygulamaları hakkında bilgi aktarırken TARSİM-Ankara Bölge Müdürlüğünden Veteriner Hekim Fikret KAVAK ise hayvan hayat sigortaları hakkında katılımcılarla görüş alışverişinde bulundu.

Sigorta Sistemi ile ilgili yenilikler ve uygulamalar hakkında bilgilerin verildiği ve katılımcılarla görüş alışverişinde bulunulan toplantıda başta fındıkta sigorta uygulamaları olmak üzere Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2015 yılı uygulamaları hakkında detaylı bilgi verildi. Toplantıda bilhassa çiftçilerimizin her geçen gün TARSİM’e olan ilgilerinin ve müracaatlarının arttığı vurgulandı.

TARSİM yetkililerinin dinleyenlerin sorularını cevaplandırmalarının ardından bilgilendirme toplantısı, Ziraat Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Fikri BALTA ile Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin TONKAZ'ın TARSİM yetkililerine hediyeler takdim etmesiyle sona erdi.