ODÜ’de Dekan Prof. Sabri Yener Yönetiminde Türk Sanat Müziği Rüzgarı Esti.

14.05.2015

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Sanat Müziği Topluluğu, Dekan Prof. Sabri Yener yönetiminde Hüzzam ve Muhayyer Kürdi Makamında eserlerden oluşan muhteşem bir konser verdi.

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası konferans Salonu’nda Dekan Prof. Sabri Yener’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türk Sanat Müziği Konseri’ne Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bayrak, Teknik Bilimler Meslek Y.O. Müdürü Yrd.Doç. Dr. Mithat Akgün, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserin ilk bölümünde Hüzzam makamında eserlerle başlangıç yapan Türk Sanat Müziği Topluluğu sırasıyla Osman Bey’in “Hüzzam Peşrev”, Bilmen Şen’in “Sabrımı Gamzelerin Sihriyle Taraç Edeli”, Selanikli Ahmet Bey’in “Görmedim Uysun Felek Amalime”, Kalrinet İbrahim Efendi’nin “Zamanı Var ki Her Bezmim Anarsın”, Dede Efendi’nin “Ey Gül-i Bağ-ı Eda” ve Anonim “Yanıyor mu Yeşil Köşkün Lambası Yar” adlı eserleri seslendirdi.

İlk Bölüm Solo kısımda ise Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinden Dilek Karaman, kanuni taksimini Mustafa Ensar Usta’nın yaptığı Avni Anıl'ın “Akşamın Olduğu Yerde”; Melike Yılmaz, Selahattin Pınar’ın “Gecenin Matemi”; Esra Agce, Saadettin Kaynak’ın “Çıkar Yücelerden Haber Sorarım” adlı eserlerini ustalıkla seslendirerek takdir kazandılar.

Solo şarkıların ardından Hacı Arif Bey’in “Güzel Gün Görmedi Avare Gönlüm” ve Udi Nevres Bey’in “Hüzzam Saz Semaisi”ni seslendiren Türk Sanat Müziği Topluluğu ilk bölüm sonunda Yesari Asım Arsoy’in “Yar Yolunu kolladım” adlı hareketli eseri ile tüm salonu coşturdu.

Türk Sanat Müziği Topluluğu konserin 2. bölümünde ise Muhayyer Kürdi Makamında eserler sundu. İlk olarak Hanende Astik’in “Muhayyer Kürdi Peşrev” eseriyle başlayan Türk Sanat Müziği Topluluğu, daha sonra sırasıyla Nikogos’ın “Var mı Hace”, Anonim “Çubuğum Yok Yol Üstüne Uzatam”, Sadi Işılay’ın “Muhayyer Kürdi Saz Semaisi” ve Yıldırım Gürses’in “Gençliğe Veda” adlı eserlerini seslendirdi.

2. Bölüm Solo şarkılarda ise Tayfun Tekneci, Saadettin Kaynak’ın “Gönlüm Özledikçe”; Emirhan Soytürk, Amir Ateş’in “Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın”; Emrah Baylan, Zeki Müren’in “Gece Kirpikli Kadın”; Mücahit Ömer Demir, “ Şekip Ayhan Özışık’ın “Rüzgar Söylüyor şimdi O yerlerde” adlı eserlerini başarıyla seslendirerek yeteneklerini gözler önüne serdiler.

Türk Sanat Müziği Topluluğu, davetlilerin hayranlıkla dinlediği konserini Şekip Ayhan Özışık’ın“ İçin İçin Yanıyor” ve Saadettin Öktenay’ın “Aşkın Kanununu Yazsam Yeniden” adlı iki hareketli eseri ile sonlandırdı.

Program sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu konseri başarıyla yöneten Dekan Prof. Sabri Yener’e çiçek sundu.  Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğrencilerinin muhteşem sesleriyle eserleri başarıyla seslendirdiğini vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, konserde emeği geçen başta Fakülte Dekanı Prof. Sabri Yener olmak üzere herkese teşekkür etti.

Konser sonunda ayrıca davetlilerden Ordu El sanatları Derneği Kurucu Başkanı İhsan Gürdal, Şef Prof. Sabri Yener’e Ordu Yöre Folklörü'nü temsilen el işlemesi ahşap bir tablo hediye etti.