ODÜ'de Düzenlenen "Hemşirelik Haftası Etkinlikleri" İlgiyle İzlendi.‏

12.05.2015

12 - 18 Mayıs Hemşirelik Haftası etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü tarafından organize edilen program ilgiyle izlendi.

Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu'nda Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı J. Alb. Şeref ÇAKMAK, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, İl Emniyet Müdürü Caner Tayfur, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki Bostan ve Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan'ın da katıldığı programa akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte ilk açılış konuşmasını gerçekleştiren Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Bayrak, Karadeniz bölgesindeki 16 üniversite arasından fakülte düzeyinde Hemşirelik eğitimi verecek üçüncü devlet üniversitesi olmanın heyecanını yaşadıklarını belirtti:

"Her yıl ortalama 100 hemşire mezun veren Sağlık Yüksekokulumuz 1992 yılında kurulmuştur. Kısa bir süre önce Sağlık Yüksekokulunun Sağlık bilimleri Fakültesine dönüştürülmesi ile teklifi Sayın Rektörümüzün de büyük uğraşları sonucunda YÖK Genel Kurulu'nda kabul edilmiş olup eğitimimize fakülte düzeyinde devam edecek olmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyorum. Karadeniz bölgesinde hemşirelik eğitimi veren 16 üniversite arasında fakülte düzeyinde hemşirelik eğitimi verecek 3. Devlet Üniversitesi olmamız yöremiz, ilimiz ve üniversitemiz için oldukça önemlidir."

Hastalarla, ayrım yapmaksızın, şefkatle ilgilenen hemşirelerimizin, zor şartlar altında dahi yurdun her köşesinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerini yapmakta olduklarını belirten ve Hemşirelik mesleğinin zorluklarına dikkat çeken Doç. Dr. Bayrak, ülkemizin her köşesinde insan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin, sabır ve itina ile çalışan değerli hemşirelerimizin ve tüm sağlık çalışanlarının hemşireler haftasını kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Ardından kürsüye çıkan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, hemşirelik mesleğinin bireyin fiziksel, psikolojik, sosyolojik, kültürel ve ruhsal yönleriyle ilgilenen tarihi çok eskilere dayanan bir sağlık ve bilim sanatı olduğunu belirterek konuşmasına başladı:

"Temelinde insana hizmet etmek, insan sağlığını korumak, geliştirmek ve iyileştirmek olan bu meslek gelişen teknolojiyle birlikte dünyada ve ülkemizde çok hızlı bir ilerleme göstermiş, sağlık bilimlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelerimiz gerek kapsamlı hasta bakımı yapılan hastane ortamlarında gerekse hastane dışındaki ortamlarda insanlara koruyucu ve tedavi edici hizmetler vermekte ve ülkemizin her köşesinde, zor şartlar altında vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığı için önemli görevler üstlenmektedirler. Hemşirelerin tüm bu görevleri yerine getirirken bilgi ve beceriyle donanımlı hale gelebilmeleri, zorlu ve kapsamlı bir eğitim sürecinden geçmeleriyle mümkün olmaktadır.

Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için sorumluluk bilinciyle vazifelerini yerine getiren tüm hemşirelerimize teşekkürlerimi sunar, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftalarını kutlayarak mesleki hayatlarında başarılar dilerim."

Ardından kürsüye çıkan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Hemşirelik mesleğinin son derece önemli olduğunu ve sağlık çalışanlarının sadece doktordan ibaret olmadığının altının çizerek özellikle hemşirelerin de önemli bir iş yüklerinin olduğunu belirtti.

Hemşirelerin ve sağlık çalışanlarının fedakarca çalışmalarının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, tüm sağlık çalışanlarının Hemşirelik Haftasını kutlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Hemşirelik Haftası kutlamaları Avukat Bektaş Doğan'ın "Sağlık Hukuku" konferansı ile devam ederken Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin gerçekleştirdiği ‘Geleceğe Sözümüz Var’ adlı oratoryo gösterimi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Etkinlik; Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı J. Alb. Şeref ÇAKMAK ve Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın Hemşirelik Bölümü öğrencilerine teşekkür belgeleri vermeleriyle sona erdi.