ODÜ'de "7. Münazara Turnuvası Final Maçı" Düzenlendi.

08.05.2015

Ordu Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından "7. Münazara Turnuvası Final Maçı" düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Seminer Salonu'nda büyük bir katılımla gerçekleştirilen final müsabakasına Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin fikir alışverişini kuvvetlendirmek ve iletişim kültürünün oluşmasını sağlamak adına gerçekleşen münazara yarışmasında Hükümet Kanadı "Hükümet Medyaya Müdahale Edebilir" tezini savunurken, Muhalefet Kanadı "Hükümet Medyaya Müdahale Edemez" tezini savundu. Verilen konular öğrenciler tarafından kıyasıya tartışılarak heyecanlı anlara sahne oldu.

Akademik danışmanlığını Öğr. Gör. Reşit Akdağ'ın yaptığı kulübün münazara maçında jüri üyeliğini Ahmet Can Gezek, Büşra Ateş ve Mustafa Taş yaptılar.

7. Münazara Turnuvası final karşılaşmasında çekişmeli geçen maçlar sonunda Özgür Şenyurt ve Zeynep Büşra Ceyhan'ın bulunduğu Muhalefet Kapanış kanadı birinci; Okan Aydın ve Öznur Yılmaz'ın bulunduğu Hükümet Açılış Kanadı ikinci;  Figen Aksu ve Çağrı Beşlik'in bulunduğu Hükümet Kapanış kanadı üçüncü; Selise Hilal Ergül ve Evin Kaya'nın bulunduğu Muhalefet Kapanış kanadı ise dördüncü olarak maçı tamamladı.

7. Münazara Turnuvası Final Maçının sonunda Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz ve kulübün akademik danışmanlığını yapan Öğr. Gör. Reşit AKDAĞ tarafından tüm yarışmacılara başarı belgesi verilirken finale kalan takımlara ise başarı belgesinin yanında çeşitli hediyeler takdim edildi.