ODÜ Yurdun Dört Bir Yanından Türkülerle Coştu.

29.04.2015

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, müziğin evrensel tutkusunu sahneye yansıtmaya devam ediyor.  Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin konser programları çerçevesinde bu kez Türk Halk Müziği Topluluğu, yurdun dört bir yanından türkülerle seyirci ile buluştu.

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen konsere Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Nuri Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, akademisyenler ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Türk Halk Müziği Topluluğu 2 bölüm halinde verdiği konserde kimi zaman hüzünlü türkülerle izleyenlere duygu yüklü anlar yaşatırken, kimi zaman da sevinç ve neşe kaynağı türkülerimizle tüm salonu coşturdu.

Öğretim görevlisi Emre Şimşek’in yönettiği konserin ilk bölümüne Sivas Yöresi’ne ait “Gel Ha Gönül Havalanma” adlı türkü ile başlangıç yapan Türk Halk Müziği Topluluğu, daha sonra Samsun Yöresi’ne ait “ Beni Bir Dost Yaraladı”, Sivas Yöresine ait “Gine Dertli Dertli İnliyorsun”, Kütahya Yöresi’e ait “ Kayaköy’ün Alt Yanı” ve İstanbul’a ait “Sendeki Kaşlar” adlı türküleri hep bir ağızdan ustalıkla seslendirdiler.

İlk bölüm solo türkülerinde ise Sibel Durgut, Kerkük Yöresi’ne ait “Esmerim Güzel Esmer”;  Haydar Akbaba, Malatya Yöresi’ne ait “Gül ki Güller Açsın”; Tolga Dedeoğlu ve Orhan Tunç, Doğu Anadolu Bölgesi’nden”Elif Allah” ve Dilek Karaman, Kütahya Yöresi’nden “A İstanbul Sen Bir Han mısın” adlı eserleri başarıyla seslendirerek izleyenlerin takdirini kazandılar.

Konserin ikinci bölümüne Sivas Yöresine ait “İzmir’in İçinde Al Yeşil Bayrak” adlı türkü ile başlayan Türk Halk Müziği Topluluğu daha sonra ”, Muğla Yöresi’nden “İliman Çalıları” ve Ordu Yöresinden “Oy Gemici” adlı türküleri seslendirdi.

2. Bölüm Solo kısımda ise Melike Yılmaz, Kayseri Yöresinden “Posta Yolları”; Mücahit Ömer Demir, Mersin Yöresinden “kullar Olam Seni Doğuran Anaya” adlı türkülerle yeteneklerini gözler önüne serdiler. Solo bölüm son kısımda Efkan Mandev’in kemençe eşliğinde Karadeniz yöresine ait “Yol Havası” ile yine Karadeniz türkülerinden oluşan “Karadeniz Potpori”yi başarılı bir şekilde seslendiren solistler Murat Bergal ve Ünal Sofuoğlu büyük alkış aldı.

İzleyenlerin büyük bir keyifle dinlediği konserin sonunda Türk Halk Müziği Topluluğu Sivas, Erzurum, Ağrı, Kars ve Van Yörelerinden oluşan Halay Potpori ile tüm solonu coşturdu.

Konser sonunda Vali İrfan Balkanlıoğlu Şef Öğretim Görevlisi Emre Şimşek’e çiçek sundu. Konseri büyük bir keyifle dinlediğini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, çok başarılı bulduğu konserin TRT gibi profesyonel konserleri aratmadığını belirterek konserde emeği geçen herkese teşekkür etti.