Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Kutlu Doğum Haftası Kapsamında Gerçekleşen Kulüp Etkinliklerine Katıldı.

21.04.2015

Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı El Sanatları Kulübü ile 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü, Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ebru Çalışmaları etkinliği ile Gül, Meâl, İlmihal ve Kitap dağıtımı etkinlikleri düzenlediler.

Üniversitemiz Ziraat Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi önündeki alanda gerçekleştirilen etkinliklere, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, akademisyenler ve daire başkanları katılırken öğrenciler de büyük rağbet gösterdi.

Öğr. Gör. Nesrin Gürses'in akademik danışmanlığında El Sanatları Kulübünün "Daha iyi bir dünya için sevgi, saygı, barış ve kardeşlik" sloganıyla düzenlediği Ebru Sanatı etkinliğinde öğrenciler  "Ebru Teknesi" kurarak birbirinden değerli çalışmalarını sergileme imkanı buldular. Öğrencilerin çalışmalarını yakından izleyen Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, eline aldığı fırça ile "ebru" denemesi yaptı.

Ebru sanatını renklerin suyla oluşturduğu gizemli bir ahenk şeklinde tanımlayarak zorlu ve emek isteyen bir sanat olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Yarılgaç, ebru sanatının insanı günlük stres ve gerginlikten arındırıcı bir özelliği bulunduğunun da altını çizdi.

Öğrencilerden kullanılan malzemelerle ilgili de bilgi alan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Kutlu Doğum Haftası Kutlamaları"  çerçevesinde yapılan etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen akademisyen ve öğrencilere teşekkür ederek 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü'nün düzenlediği etkinlik standını ziyaret etti.

Ücretsiz Kitap Dağıtımı Gerçekleştirildi.

21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü, "Adalet, güven, sevgi, saygı, barış ve kardeşlik" sloganıyla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında kitap standı oluşturdular. Kutlu doğum anısına "Gül, Meal, İlmihal Kitap Dağıtımı" gerçekleşen etkinlikte ücretsiz dağıtılan kitaplar öğrenciler tarafından bir saat içinde tüketildi.

21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü akademik danışmanı Öğr. Gör. Reşit Akdağ'ın danışmanlığında gerçekleşen etkinlikte kitap dağıtımı standını ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, kitaplar hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Kitapların öğrenciler tarafından okunmasını özellikle rica eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, dağıtımın ücretsiz gerçekleşmesinde gerekli koordinasyonu sağlayan 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü'ne teşekkür ederek stanttan ayrıldı.