ODÜ, Solo ve Orkestra Konseri İle Coştu.

15.04.2015

Müziğin evrensel tutkusu ile eğitimlerini sürdüren Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Müzik Bölümü Çok Sesli Korosu, yıl sonu etkinlikleri kapsamında sunduğu Solo ve Orkestra Konseri ile adeta büyüledi.

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen konsere Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup Kaptan, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dünyanın ünlü müzisyenlerinin parçalarının büyük bir ustalıkla seslendirildiği ve 2 bölüm halinde gerçekleştirilen konserin Koro şefliğini Yrd. Doç. Dr. Köksal Apaydınlı, orkestra şefliğini ise Öğretim Görevlisi Adem Kılıç üstlendi.

Yrd. Doç. Dr. Köksal Apaydınlı’nın yönettiği konserin il bölümünde lisans I ve lisans II öğrencileri söz ve müziği Zati Karaca’ya  Koro Düz’ü ise Mansur Özen’e ait olan Dertli Kaval eseriyle açılışı yaptı.  Lisans II öğrencileri daha sonra sırasıyla Pierre Certon’nın Je Ne L’ose Dire ile Krsto Odak’nın Slovenya Halk Şarkısı Dremle mi Se Dremle, koro düzünü Cemal Erkin’in yaptığı Madımak ve söz müzik Paul Simon’a, Koro Düz’ü ise Markus Detterbeck’e ait olan The Sound Of Silence eserlerini başarıyla seslendirdi.

Solo bölümde ise piyano, klasik gitar ve keman enstrümanlarıyla dünyaca ünlü klasik müzikleri çalan öğrenciler yeteneklerini ustaca ortaya koydular.

İzleyenlerin tam not verdiği konserin 2. bölümünde ise lisans III ve lisans IV öğrencilerinden oluşan Oda Orkestrası ve Korosu gösterdikleri performansları ile tüm salonu coşturdu. Şefliğini Öğretim Görevlisi Adem Kılıç’ın yaptığı Oda Orkestrası keman, Viyola, yan Flüt, klarinet ve viyolonsel enstrümanları ile G. Frideric Handel’n Re Minör Sarabande ile W.Amadeus Mozart’ın Eine Kleine Nacht Musik eserlerini sundu.

Oda Orkestrasının ardından sahne alan lisans III ve Lisans IV Korosu ise Franz Schubert’in Ave Maria, John Lennon/ Paul Mccartney’in Yesterday eserleri ile Koro Düz’ünü Ferit Tüzün’ün yaptığı Ben giderim Battum’a ve koro düzünü Hasan Ferit Alnar’ın yaptığı Mahur İlahi eserlerini büyük bir ustalıkla seslendirdi.

Söz Müzik P.Vangelis, koro Düz’ü ise Lorenz Maıerhofer’e ait olan Conquest Of Paradise eseriyle finali yapan Müzik ve Sahne Sanatları Müzik bölümü lisans III ve lisans IV öğrencileri gösterdikleri üstün performanslarıyla tüm salon tarafından ayakta alkışlandı.