ODÜ'de Robotlar Kıyasıya Mücadele Etti.

03.04.2014

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından "3. Robot Yarışması" düzenlendi.

Sumo Robot, El Yapımı Çizgi İzleyen Robot ve Hazır Kit Çizgi İzleyen Robot olmak üzere toplamda üç kategoride gerçekleştirilen 3. Robot Yarışmasına birçok ilden katılım gerçekleştirildi.

Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün tarafından organize edilerek BESYO Spor Salonu'nda gerçekleşen yarışmanın ödül törenine Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, kurum müdürleri, akademisyenler ve idari personellerin yanı sıra ilimiz okullarından ve diğer illerden çok sayıda öğrenci katıldı.

KTÜ Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hasan Karal'ın jüri başkanlığını yürüttüğü yarışmada KTÜ Öğr. Üyesi Yrd. Doç. Dr. Muhammet Berigel, Türk Telekom Ordu İl Müdürü Hacı Öztürk, Yedaş Ordu İl Müdürü Ümit Yaşar Kışla, Elektronik Mühendisi Tuncer Karakaya jüri üyeliği yaptılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan ödül töreninde ilk konuşmayı gerçekleştiren Teknik Bilimler MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, yarışmaya Tokat'tan Artvin'e kadar birçok il, fakülte ve myo'dan 50'yi aşkın yarışmacının katıldığını dile getirerek, Üniversite olarak gerçekleştirdiğimiz yarışmalara katılımın her sene daha da arttığını belirtti ve katılan tüm yarışmacılara teşekkürlerini iletti. Ayrıca yarışmanın sponsorluğunu üstlenen Yedaş Ordu İl Müdürlüğü'ne, Ordu Ticaret Sanayi Odası'na, Vera İnşaat'a teşekkürlerini ileten TBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Akgün, gençlerimizin geleceğimiz olduğunu ve bu gençlerden verim almak ve ülkemizi bir adım ileriye taşımak için bu yarışmalara ağırlık vermemiz gerektiğini ifade etti.

Ardından kürsüye çıkan Engin Tekintaş ise bu yarışmalardaki en önemli kazancımızın çalışan ve üreten gençlerimizin çoğalması şeklinde yorumladı. Tekintaş, "İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte gençlerimizin önünü açacak daha iyi projelere Üniversitemiz, yerel yönetimler ve sanayi kuruluşlarımız önderliğinde imza atılacaktır. Temennim bu yarışmaların uluslararası bir hale gelmesidir. Yarışmanın gerçekleşmesinde emeği geçen Üniversitemize ve diğer kurumlara teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Rektör Vekili ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki Bostan ise konuşmasında, üçüncüsü düzenlenen robot yarışmasında tüm katılımcıları kutlayarak yarışmanın gerçekleşmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini iletti. Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, "Bu yarışmaların bilim, sanayi ve teknoloji üçgeninde çok önemli bir süreç olduğunu ifade etmek istiyorum. Özellikle ilimizin bu anlamdaki ihtiyaçlarının giderilmesi adına bu üçgenin aktif rol oynayacağını düşünüyorum." dedi.

Gün boyunca devam eden müsabakalarda jüri üyelerine hediyelerini ve dereceye girerek birinci olan yarışmacılara ödüllerini Rektör Vekili Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, ikincilere ödüllerini Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, üçüncülere ödüllerini TBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün ve mansiyon alan yarışmacılara ise ödüllerini Jüri Başkanı KTÜ Öğr. Üyesi Doç. Dr. Hasan Karal verdi.

Sumo Robot Yarışmasında Ömer Faruk Arslan birinci, Furkan Kaya ikinci, Rasim Meral üçüncü olurken Muhammet Özker mansiyon ödülüne layık görüldü. El Yapımı Çizgi İzleyen Robot Yarışmasında Yahya Uçar birinci, Hakan Cemal Artlı ikinci, Hikmet Tok üçüncü olurken Oktay Bozkurt ise Mansiyon ödülüne layık görüldü. Hazır Kit Çizgi İzleyen Robot Yarışmasında Abdulkadir Sarıcı birinci, Sabri Demir ikinci, Gökhan Demirbaş üçüncü olurken Barış Kabar ise mansiyon ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninin ardından Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından BESYO Spor Salonunda düzenlenen "3. Robot Yarışması" sona erdi.