Dünya Tiyatrolar Günü’nde Üniversitemizde Sergilenen ‘Palto’ Adlı Oyun Büyük Beğeni Kazandı.

30.03.2015

Üniversitemiz Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri çerçevesinde sahnelediği ‘Palto’ isimli oyunuyla izleyenlerin takdirini kazandı.

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri Yener’in ev sahipliğinde sergilenen oyunu Ordu İdare Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Demir, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Yılmaz,  ODÜ Genel Sekreteri Metin Karakuş, akademisyenler ile çok sayıda öğrenci izledi.

Öğretim Görevlisi Hakan Alkan’ın yönetmenliğini yaptığı ve davetlilerin büyük bir dikkatle izlediği oyunda Tiyatro Bölümü öğrencileri Rus yazar Nikolay Vasilyeviç Gogol’dan alınma ve sıradan insanların çektikleri sıkıntıların, maruz kalınan eşitsizliklerin ve yaşanılan acıların, kısacası sosyal sınıf baskısının alt tabaka insanlarının üzerinde yarattığı tahribatın ele alındığı ‘Palto’ adlı öyküyü başarılı bir şekilde sahneye yansıttılar.

Yazar Nikolay Vasilyeviç Gogol’un öykü kahramanı Akakiy Akakiyeviç’in binbir zorlukla aldığı yeni paltosunun çalınması üzerine başından geçen olayların anlatıldığı ‘Palto’ isimli tiyatro gösterisinde oyuncular Abdulhamit Mutlu, Berna Özcan, Burak Çağlar, Derya Hatipoğlu, Duygu Başara, Fatih Evren Dalkıran, Halil İbrahim Kaçmaz, Hasan Çağrı İlikoğlu ve Melisa Dülger oyunlarıyla izleyenlerden büyük alkış aldılar.