Üniversitemiz, "15. Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı"nda Gençlerin İlgi Odağı Oldu.

25.03.2015

Bu yıl Antalya’da 15.si düzenlenen ve yükseköğrenime hazırlanan gençler ile üniversiteleri bir araya getiren "15. Yükseköğretim Tanıtım Günleri ve Eğitim Fuarı"nda Üniversitemize yoğun ilgi gösterildi.

19-20-21 Mart 2015 tarihleri arasında Antalya Cam Piramit Sabancı Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye genelinden 55 üniversitenin katılım gösterdiği tanıtım fuarında, Antalya ile Akdeniz bölgesinin diğer illerinden gelen üniversite adayı öğrenci ve veliler Üniversitemizi tanıma fırsatını elde ettiler. Fuarda ODÜ Genel Sekreter Yardımcısı Ali Çakmak ve ODÜ personeli standa gelen tüm öğrenci ve velilerle yakından ilgilenerek Ordu Üniversitesi ve Ordu İlinin tanıtımını yaptı.

Yaklaşık 25 bin kişinin ağırlandığı fuar çerçevesinde ODÜ standını ziyaret eden öğrencilere akademik ve fiziki anlamda her geçen yıl büyüyerek gençlere mesleki anlamda gelişimlerini sağlayacak her türlü imkanı sunan Üniversitemizin tüm fakülte ve bölümleri tanıtılarak gelecek yıl açılacak programlar hakkında detaylı bilgi aktarıldı. Üniversitemizin sunmuş olduğu sosyal, sportif ve bilimsel faaliyetler hakkında da bilgi verilen tanıtım çalışmalarında aynı zamanda Ordu’nun tüm doğal güzellikleri ve yaşam şartları da anlatılarak Ordu’nun tanıtımına da büyük katkı sağlandı.

Fuarla ilgili düşüncelerini aktaran Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, eğitim fuarlarının geçtiğimiz dönemlerde hem akademik hem de fiziksel anlamda büyük gelişme gösteren ve önümüzdeki dönemlerde de yeni fakülte, bölüm ve programlarıyla Karadeniz bölgesinde öncü olma yolunda ilerleyen Üniversitemizin tanıtılmasında ve gençlere ulaşmada önemli fırsatlar sağladığını ifade etti.

“Bu tarz eğitim fuarları hem üniversiteler için hem de üniversite hayalini kuran, bu anlamda sınav ve tercih stresini bir arada yaşayan öğrenci adaylarımız için önemli bir fırsat. Gençlerimiz okumak istedikleri üniversite hakkında bilgi alma imkanı bulurken bizlerde onlara yardımcı olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin en iyi şekilde en kaliteli eğitim almalarını sağlayarak hayata atılmaları için üniversite olarak bizlerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda öğrencilerimizin gelecek hayallerini şekillendirmelerinde yardımcı olmaktan ve onlara Ordu’yu tanıtmaktan büyük memnuniyet duyduk.”