Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Satranç Turnuvasında Dereceye Giren Öğrencilere Ödüllerini Verdi.

19.03.2015

ODÜ SKS Daire Başkanlığı'na bağlı Satranç ve Zeka Oyunları Kulübü tarafından düzenlenen "ODÜ Kuruluş Yıl Dönümü 2. Satranç Turnuvası"nda dereceye giren öğrencilere Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ödüllerini verdi.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Olimpik Yüzme Havuzu'nda 21 bayan ve 39 erkeğin katılımıyla toplamda 60 kişinin karşılaştığı Satranç turnuvasında bayan ve erkek kategorisi oluşturularak 5 tur oynandı.

Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yetkilendirilmiş bilgisayar ve salon hakemi tarafından yönetilen turnuvada, İsviçre sistemine göre bilgisayar programıyla eşleştirme ve puanlama gerçekleştirilerek dereceye girenler belirlendi.

Turnuva sonunda bayanlar kategorisinde Neslihan Bayrak 4 puanla birinci, Hilal Kepenek 3 puanla ve averajla ikinci, Büşra Hümeyra Yıldırım 3 puanla üçüncü olurken; erkekler kategorisinde Ömer Yanıkoğlu 5 puanla ve averajla birinci, Celal Çelik 5 puanla ikinci, İzzet Ateş ise 4 puanla üçüncü oldu.

Satranç ve Zeka Oyunları Kulübü Akademik Danışman Vekili Yrd. Doç. Dr. Erdal Ünlüyol, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Sedat Çakmak ve satranç turnuvasında dereceye giren öğrenciler Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, dereceye giren öğrencilere gösterdikleri başarı dolayısıyla tebrik ederek kupalarını verdi.