TBMYO'da "Şehidime Mektup" Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi.

19.03.2015

ODÜ 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü tarafından Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıldönümü kapsamında Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Şehitlerimizi Anma Töreni Gerçekleştirildi.

TBMYO Çok Amaçlı Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, TBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Öğretim Görevlisi Reşit Akdağ'ın akademik danışmanlığında gerçekleşen etkinlik, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Çanakkale Zaferi ile ilgili kısa film gösterisinin yapılmasının ardından Genel Kurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan haber videosu izleyenleri 100 yıl önceye götürdü.

Etkinlikte 21.Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü Kardelen Çiçeği Sanat Topluluğu, şehitlerimizi konu alan bir piyes sergilediler.

Ardından izleyicilere "100 Yıllık Destan; Çanakkale" adlı kısa filmin gösterimi yapılarak sonrasında "Şehidime Mektup Yarışması"nın ödül törenine geçildi.

Ödül töreninde mektup kategorisinde dereceye giren Büşra Seven birinci,  'Samsun55' rumuzlu yarışmacı ikinci, 'Şafak10' rumuzlu yarışmacı ise üçüncülüğe layık görüldü. Mektup kategorisinde dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç verdi.

Şehidime Mektup 3 adlı yarışmada şiir kategorisinde birinciliği Ferhat Bazu, ikinciliği Salise Hilal Ergün ve üçüncülüğü Okan Ayded alırken; ödüllerini TBMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün ve Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ahmet Köse takdim etti.

Program ödül töreninin ardından sona erdi.