"Tecrübe Konuşuyor" Adlı Söyleşi, Ünlü Konukların Katılımıyla Ordu Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi.

06.03.2015

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün organize ettiği "Tecrübe Konuşuyor" adlı söyleşi, Ordu Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

Program öncesinde Ordu Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret eden "Tecrübe Konuşuyor" ekibi, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'la bir araya gelerek organizasyon hakkında bilgi verdi.

TRT'nin ünlü Spor Spikeri Erdoğan Arıkan'ın moderatörlüğü, Ayna grubunun Baş Solisti Erhan Güleryüz ve Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı'nın katılımıyla düzenlenen söyleşiye; Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki Bostan, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, akademisyenler, idari personel, çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

Bugüne kadar toplam 15 ilde düzenlenen ve Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Salonunda 16'ncısı gerçekleştirilen söyleşide konuklar, sanat ve spor hayatlarındaki tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Bırakmamaya ve vazgeçmemeye dair güzel örneklerin paylaşıldığı program, ünlü spor yorumcusu Erdoğan Arıkan’ın "spora ve sanata dair aklınıza takılan ve cevap bekleyen tüm sorularınızı bugün bu platformda konuklarımıza yöneltebilirsiniz. Tecrübe Konuşuyor, bugün Ordu Üniversitesi'nde okuyan genç öğrencilerle buluşuyor" sözleri ile başladı.

Güreşe dair anıları, güreş sporuna nasıl başladığı ve aldığı eğitim hakkında bilgiler veren 653. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Başpehlivanı Fatih Atlı, bu yolda ilerlemek isteyen gençlere tavsiyelerde bulunarak altın kemerin sahibi olmanın nasıl bir duygu olduğunu ve hedeflerini anlattı:

"653 yıllık bir gelenek haline gelen altın kemere sahip olmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Bilinmelidir ki bu kemer eğer ben gelecek yıl rakiplerimi yenemezsem benden geri alınacak. O yüzden 2015 ve 2016 yıllarında da rakiplerimi yenerek bu kemerin gerçek sahibi olmak istiyorum. Bugüne kadar üst üste 3 kere başpehlivan olarak bu unvanı taşıyan toplamda 5 kişi var. Dolayısıyla hedefim 6.sı olarak tarihe geçebilmektir."

Sevilen şarkılarıyla tanınan Ayna grubunun Baş Solisti Erhan Güleryüz ise sanatçılığa nasıl başladığını, ikinci albümünü 1 günde nasıl çıkardığını, "Ayna" isminin nasıl oluştuğunu ve bu yolda ilerlemek isteyen gençlerin nelere dikkat etmesi gerektiğini öğrencilerle paylaştı:

"Sanat hayatıma gitarla başladım aslında. Şarkı söyleme durumum ise sürpriz bir şekilde oluştu. 2002 yılında çıkardığım 'Güller Açtı' albümüm başarısızlıkla sonuçlanınca parasızlık nedeniyle 2006 yılında 'Meçhul Şarkıcı' albümünü 1 gecede çıkarmak zorunda kaldık. 'Ayna' ismini, çektiğimiz bu sıkıntılarımızın bir yansıması olarak seçtik. Şu anda yönetmenliği, senaristliği ve müzikleri bana ait olan başrolünü benim oynadığım 'İçimde Akan Nehir' adlı bir film çalışmam bulunmaktadır. Ve bu filmde beni gözlüksüz olarak görebilirsiniz."

Erhan Güleryüz'ün sevilen parçalarının seslendirildiği söyleşide kura çekimi ile 3 öğrenciye tablet verilirken protokol üyelerinin konuklara çiçek vermesinin ardından program sona erdi.