Ceyhan İnci, Yurtdışında Eğitim ve Kariyer Planlamaları Hakkında ODÜ'lü Öğrencileri Bilgilendirdi.

04.03.2015

Üniversitemizde; 21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübünün organize ettiği ve İnci Tourism & Hospitality Yöneticisi, İngiltere Türk Kültür Derneği Başkanı Ceyhan İnci'nin konuşmacı olarak katıldığı "Yurtdışında Eğitim ve Kariyer Planlamaları" adlı seminer düzenlendi.

Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonunda gerçekleşen seminere; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

21. Yüzyıl Gençlik ve Münazara Kulübü Akademik Danışmanı Öğr. Gör. Reşit Akdağ'ın ev sahipliğinde gerçekleşen seminerde akademisyenlere ve lisansüstü/lisans/önlisans öğrencilerine yönelik kariyer planlamaları üzerinde duruldu. Yurtdışında İngilizce eğitimi ve staj olanaklarından yararlanan akademisyen ve öğrencilerin röportajlarının bulunduğu ve İngiltere'de Londra, Brighton, Oxford, Manchester şehirlerinin eğitim, sosyal ve kültürel açıdan tanıtıldığı 15 dakikalık videonun ardından Ceyhan İnci kürsüye çıkarak katılımcıları merak edilen konular hakkında bilgilendirdi.

Bugüne kadar çok sayıda öğrencinin yurtdışında İngilizce eğitimi almasını sağlayan Ceyhan İnci; IELTS ve TOEFL sınavlarının önemi, yurtdışında İngilizce eğitimi, İngiltere'de üniversite ve master, İngiltere ve Almanya'da Erasmus ve staj hareketliliği, İngiltere'deki yaz okulları, AB projelerinde ortakların nasıl bulunacağı, yurtdışı eğitiminin gençlere katkıları ve İngiltere'de kalmanın gereklilikleri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Ankara Anlaşması'nın içeriğiyle ilgili bilinmeyen detayları da aktaran Ceyhan İnci, "Cumhuriyet döneminde imzalanmış olan ve Türk vatandaşlarını kapsayan Ankara Anlaşması kişilere İngiltere'de yaşama ve kendi işinde çalışma izni vermektedir. Ama bu ülkemizde bilinmemekte olup Ankara Anlaşması nerdeyse unutulmaktadır. Bu zamana kadar çoğu kişi bu anlaşma sayesinde İngiltere'de süresiz oturum ve çalışma izni almıştır." dedi.

Seminerin ardından gerçekleşen kurada; 3 öğrenciye 3'er haftalık İngiltere'de ücretsiz dil kursu, 2 öğrenciye Manchester United forması, 2 öğrenciye Manchester United atkısı ve 2 öğrenciye akşam yemeği kuponu verildi. Kura sonucunda kazanan öğrencilere hediyelerini; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Ali Bayhan ve Ceyhan İnci verdi.