Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç: “Evrensel Sanatın Ruhu ODÜ’den Karadeniz’e Yansıyacak.”

23.02.2015

Müzik ve sanatın evrensel tutkusuna yolculuk yapmak isteyen tüm öğrencilerimize dünya standartlarında eğitim vermek amacıyla yapımına devam edilen, modern mimarisinin yanı sıra işlevsel tasarımıyla da ön plana çıkan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi inşaat çalışmalarında büyük ilerleme kaydedildi.

24 saat yaşayan kampüs hedefiyle öğrencilerine modern ve teknolojik imkanlarla donatılmış eğitim binaları sunan Ordu Üniversitesi, 2014 Şubat ayında inşaatına başlanan ve çalışmalarda büyük bir aşama kaydedilen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin karkas seviyesinde inşaatı tamamlanarak dış cephe giydirme işlemlerine başlandı. 11.800 m2 kapalı alan, 15.312 m2 tören alanı ve 5.192 m2 yeşil alan olmak üzere toplamda 32.304 m2'lik alan üzerinde 3 blok halinde inşaa edilen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi inşaatında bir taraftan dış cephe giydirme, kablolama ve boru döşeme gibi bina tesisat işlemleri sürdürülürken diğer taraftan da Fakülte binası önünde bulunan ve öğrencilerin mesleki gelişimleri için her türlü açık hava gösterisi ile sosyal aktiviteleri için serbest kullanımına ayrılacak 1.010 m2'lik amfi tiyatronun da içinde bulunduğu tören alanında ise saha düzenlemeleri ve kaplama çalışmaları yapılıyor.

2015-2016 Eğitim öğrenim yılına hazır olması planlanan ve toplamda 13 milyon 643 bin TL’ye mal olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi teknolojik imkanlarıyla birlikte son derece işlevsel kullanımıyla dikkat çekiyor. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nın denetiminde çağdaş ve yenilikçi bir anlayışla yapımına son hızla devam edilen ve cam ağırlıklı modern mimari tasarımıyla göz dolduran kompleksin 1. bloğunda dekanlık ve idari birimler, 2. blokta derslikler, öğretim üyesi odaları, öğrencilerin derslerini uygulamalı olarak rahatça çalışabilecekleri içeriye ve dışarıya ses geçirmeyen tam yalıtımlı bireysel çalışma odaları, ses kayıt stüdyosu, oyunculuk stüdyoları, koro odası, orkestra odası ile seramik ve çalgı yapım onarım atölyeleri yer alırken 3. blokta ise konser salonu, dinlenme alanları yemekhane yer alacak olup ayrıca bina arkasında 50 araçlık bir otopark bulunacak.

Sağlam bir zemin üzerine son teknoloji ile inşa edilen Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nin Karadeniz Bölgesi'nde öncü olacağını ve gelinen noktanın yapım planı çerçevesinde beklenen aşamada olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, evrensel sanatın ruhunun Ordu Üniversitesi’nde öğrencileriyle buluşacağını ve tüm ilimize ve bölgemize yansıyacağını belirtti:

”Bugüne kadar konserden tiyatroya birçok etkinliğe ev sahipliği yapmış olan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültemizin, birbirinden yetenekli ve alanında uzman kimlikleriyle öne çıkan akademisyenlerimize ve öğrencilerine daha modern ve ihtiyaçları maksimum düzeyde karşılayacak doğrultuda imkanlar sunmak adına 2014 Şubat ayında başlattığımız Müzik ve Sahne Sanatları Fakülte inşaatının artık son aşamasına gelinmiş durumdadır. Eğitim ve araştırmalarda üretkenliği artıracak oranda planlanan binamızda her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş olup ulusal ve evrensel değerlere sahip sanatçıların huzurlu ve dinamik bir ortamda yetişmesi adına titiz bir çalışma gerçekleştirdik. Binanın Eylül 2015’te son halini alması sonrasında içinde üretilen eğitim, bilim ve sanatla; biliyoruz ki sadece Üniversitemizin değil tüm ilimiz ve bölgemizin sanat ayağını oluşturacağız.”