Ordu Üniversitesi’nde “!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali” Rüzgarı Esecek.

18.02.2015

14 yıldır her Şubat ayında düzenlenen ve yaklaşık 70.000 kişilik izleyici kitlesiyle sinemayı bir araya getirerek sinema ve insanlar ile şehirler ve ülkeler arasında köprüler kuran “!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali”nin bu yıl ki organizasyonuna Ordu Üniversitesi de ev sahipliği yapıyor. ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü Başkanı Doç. Dr. Mehmet Yılmaz’ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinlikte çok sayıda sinema filmi sanatseverlerle buluşacak.

Canlı yayın aracılığıyla 20-21-22 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul ile eşzamanlı film gösterimlerinin yapılacağı etkinlikte festival ruhu Ordu’da da yaşanacak. Kültür sanat hayatına ve sinema alanında akademik dünyaya yeni bir soluk getirerek dünyanın birçok bölgesinden farklı perspektifleri sinema izleyicisinin beğenisine sunan “!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali”nin son 3 günündeki sinema gösterimleri Ordu Üniversitesi- Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV Bölümü, CO2 Medya ve OFSAD işbirliği ile ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

“Hayata, çocuklara ve akıl-dışına saygı”  temalarının hakim olduğu filmlerin gösterileceği festival ilk olarak 20 Şubat 2015 tarihinde saat 19:00’da gösterime girecek olan ve yılın en absürt filmlerinden biri olarak nitelenen “1001 Gram”  ile start alacak. 21 Şubat 2015 tarihinde devam edecek gösterim kuşağı çerçevesinde saat 12:00 de “Hayat var! Yırca, Validebağ” fimi,  saat 14:00 ise küçük insanların, büyük insanların hayal bile edemeyeceği kadar zengin derinlikleri olabileceğini anlatan “Yuva Öğretmeni” filmleri sinemaseverlerle buluşacak. “!f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali”nin son gününde ise izleyiciler saat 12:00’de “Gümüşsuyu” filmi ile Suriye Otoportresi”nde Suriye’de yaşanan insanlık dramına dair izlere tanıklık edecek. Tüm sinemaseverlere ücretsiz açık olan festival, 22 Şubat 2015 saat 14: 00’de gösterimi yapılacak olan ve  yanlışlara direnebilmek için kahkaha, hayat enerjisi ve samimiyetin ne kadar elzem olduğu üzerine mesajlar taşıyan “Yes Men İsyanda” filmi ile son bulacak.