Yurt Dışında Birçok Ülkede Faaliyet Gösteren Yunus Emre Enstitüsü ile İşbirliği Protokolü İmzaladık.

13.02.2015

Merkezi Ankara’da bulunan ve yurt dışında kurduğu merkezlerle Türkiye’yi ve Türk Kültürü’nü tanıtmak, Türkçe’nin yurt dışında öğretimini yaygınlaştırmak amacıyla eğitim ve öğretim çalışmalarının yanı sıra kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle ülkemizin dünyaya tanıtımında önemli bir rol üstlenen Yunus Emre Enstitüsü ile Üniversitemiz arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Avrupa, Balkan, Kafkasya, Asya, Afrika ve Orta Doğu’dan 30’u aşkın ülkede merkezi bulunan ve bu merkezler aracılığı ile anlaşmalı olduğu ülkelerdeki çeşitli kurumlarla yaptığı işbirlikleri çerçevesinde resim ve el sanatları sergileri, tarihi kültürel varlıkların korunması adına proje geliştirimleri, konser ve gösteri etkinlikleri, tarihi ve kültürel belgesel gösterimleri, Türkçe öğretim etkinlikleri gibi birçok alanda gerçekleştirdiği organizasyon ve faaliyetleriyle büyük takdir toplayan Yunus Emre Enstitüsü ile imzalan protokol çerçevesinde Üniversitemizin yurt dışında tanıtımının sağlanması noktasında çok önemli avantajlar sağlanıyor.

Bu protokol ile Kafkasya, Ortadoğu, Balkan, Avrupa, Asya ve Afrika ülkeleri ile ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ve toplumlararası diyaloğun arttırılması hedefleniyor. Bu çerçevede Yunus Emre Enstitüsü’nün yurt dışında düzenlediği tüm kültürel ve eğitim amaçlı çeşitli etkinliklerle üniversitemizin tanıtımının yapılması ve aynı zamanda Üniversitemiz personelinin de düzenlenecek kültürel faaliyetlerde aktif rol alması sağlanacak.

Protokolle ayrıca Enstitünün yurt içi ve yurt dışında anlaşmalı olduğu kuruluşlarla bir proje ya da işbirliği kurulması aşamalarında Üniversitemiz adına irtibat kurulması konusunda da destek verilecek olup yapılan işbirlikleri ile ayrıca Üniversitenin yurt dışından kabul edeceği öğrencilerin Türkçe dil yeterliliklerini belirlemek için Enstitü bünyesinde yapılan “Türkçe Yeterlilik sınavı”,  “Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” ve  “Yunus Emre Türkçe öğretim Seti” gibi eğitim imkanlarında da  %25 oranında indirimli yararlanma fırsatı sunulacak.

Yapılacak işbirlikleri çerçevesinde Ordu Üniversitesi ise Enstitünün yurt dışında anlaşması bulunan kurum ve kuruluşlarda yürütülen her türlü eğitim ve kültür faaliyetlerine, üniversite personelinin kısa ve uzun vadede görevlendirilmesi, bu tanıtım faaliyetleri için Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri’ndeki kütüphanelerde ve tanıtım masalarında üniversite bünyesinde yayımlanan her türlü kitap, dergi, broşür, afiş, CD vb. ürünlerin ücretsiz gönderilmesini sağlayacak. Üniversitemiz aynı zamanda Enstitü personeli ile Enstitünün yurt dışından belirli programlar çerçevesinde getireceği uzman ve akademisyenlere her türlü eğitim imkanı ile sosyal, kültürel ve sportif imkanlardan yararlanma hakkının sağlanması konularında destek verecek.