Ordu Üniversitesi'ne Ankara Polatlı Belediyesi Heyeti'nden Anlamlı Ziyaret

09.02.2015

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı Ankara Polatlı Belediyesi'nden 20 kişilik heyet ziyaret etti. Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası Sakarya Savaşı'nda 94 yıl önce şehit olan atalarını unutmayarak her sene Ankara Polatlı ilçesine giden Orduluların vefakarlığına istinaden Ordu'da birtakım ziyaretlerde bulunan ve Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ın Üniversite Senato Salonu'nda ağırladığı heyette; Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Polatlı Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri yer aldı.

Sakarya Meydan Muharebesi'ndeki Ordulu şehitlerimizin anısına her sene yıldönümünde Ankara Polatlı İlçesindeki Duatepe Zafer Anıtı'nda düzenlenen törene katılan Ordululara şükranlarını belirtmek istediklerini belirten Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, "Ordu'nun ve Ordu halkının bizler için ayrı bir yeri ve önemi var. Tarihimizin dönüm noktası olan Sakarya Meydan Muharebesinde Ordulu şehitlerimizin kahramanlıkları anlatılmaya değer. Bu sebeple Ordu'dan ve Ordu Üniversitesi'nden gençlerin de o hissiyatı yaşamaları için Ankara Polatlı ilçesindeki Duatepe Zafer Anıtı'na ziyaretlerinizi bekliyoruz." dedi.

22 gün 22 gece süren Sakarya Meydan Muharebesi'nin 13 Eylül'de son bularak bu vatan toprakları için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz sayesinde bugün hürriyet ve istiklal kazandığımızı belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, gerçekleşen anlamlı ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getirdi.

"Ağızların tadını bozan ölümü sıkça anın" sözünü anımsatarak milli ve manevi duyguların dinamik halde tutulması gerektiğinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Tarihi değerlerimize sadakatla bağlı olmayı en üstün değer saymalı ve bunlarla övünmeliyiz. Ordulu şehitlerimizin Sakarya Meydan Muharebesi'nde gerçekleştirmiş olduğu kahramanlıkların haklı gururunu yaşıyoruz. Vatanın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğünden asla vazgeçilmediğinin güzel bir örneği olan bu muharebe, milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ile kazanılmıştır. Tüm şehitlerimizi bu vesileyle rahmet ve minnetle anıyorum." diyerek "Eğer bu manevi değerlerin hatırlatılmasında üzerimize düşen bir görev varsa elimizden geleni yapmaya hazırız." dedi.

Ziyaretin sonunda Polatlı Belediye Başkanı Mürsel YILDIZKAYA, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'a, Polatlı Duatepe'de şahadet mertebesine ulaşan Ordulu aziz şehitlerin isimlerinin bulunduğu tabloyu ve Mehmetçik heykelini takdim etti.