ODÜ, Diyet Hizmetleri Birimiyle, Personel ve Öğrencilerine Sağlıklı Beslenmenin Yolunu Açıyor.

22.01.2014

Evrensel, bilimsel ve etik değerler çerçevesinde, uluslararası standartlarda eğitim ve öğrenim verme hedeflerini sürdüren ve öğrencilerine sosyal, kültürel, sportif her türlü imkanı sağlayan Ordu Üniversitesi; öğrenci ve personellerine sağlık, beslenme ve diyet hizmetleri konusunda kişiye özel programlar hazırlayarak ücretsiz danışmanlık hizmeti sunuyor. ODÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde diyetisyen kontrolünde Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda verilen hizmette "InBody Vücut Analiz Cihazı"yla Üniversitemiz personelleri ve öğrencilerinin sağlıklı bir şekilde kilo vermeleri sağlanıyor.

Üniversitemizde 2014 Mayıs ayından itibaren 514 öğrenci, 76 akademik personel ve 90 idari personel olmak üzere toplamda 680 kişinin yararlandığı uygulama ile kilo vermek veya sağlıklı beslenmek isteyen öğrenci ve personeller, ODÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın web sitesinden randevu almalarının ardından son 1 aya ait herhangi bir hastane veya sağlık merkezinden yaptırdıkları kan testini beraberinde getirmek koşuluyla diyethizmetlerinden ücretsiz faydalanabiliyorlar.

"InBody Vücut Analiz Cihazı"nın ileri teknolojisi ve verdiği doğru sonuçlarıyla; sağlıklı beslenmek ve kilo vermek isteyen ODÜ akademik, idari personeli ile öğrencilerinin tüm vücut analizleri yapılabiliyor. Vücut Analiz Cihazıyla vücutta bulunan toplam kemik, kas, su ve yağ oranlarının ölçümü yapılırken aynı zamanda bel kalça oranı ile kişinin bazal metabolik hızı da ölçümlenebiliyor. El ve ayaktan vücuda verilen hafif akım sayesinde yapılan ölçümlerde ayrıca kişinin kendi boy ve kilosu çerçevesinde kaybetmesi gereken hedef yağ ve kilo miktarları da tespit ediliyor. Yapılan analizler sonucunda beslenme tarzına göre kişiye özel diyet programı ile sağlıklı bir şekilde kilo vermesi sağlanıyor. Kişinin uygulanan diyet programına uyum sağlayıp sağlamadığı, başlangıçta ölçümü yapılan tüm verilerdeki haftalık değişim miktarları haftalık kontrollerle düzenli bir şekilde takip edilebiliyor.

Sağlıklı bir yaşamın sürdürülmesinde beslenme alışkanlıklarının çok önemli rol oynadığının altını çizen Üniversitemiz diyetisyeni Cansu Can, optimal beslenmede diyetin öncelikli görevinin metabolik gereksinimleri karşılayan ve bireyin gün içinde vücudun çalışması için gerekli enerji ve besin öğelerini yeterli ve dengeli miktarda sağlamak olduğunu vurgulayarak InBody Vücut Analiz Cihazıyla kişiye özel diyet programı oluşturduklarını ifade etti: ”Medyada çıkan popüler diyetler, ünlü kişilerin yaptığı diyet programları ya da tek taraflı beslenmeyi teşvik eden programlar, kişinin en başta metabolizma hızını altüst etmekte ve kişi bu süreçte hem kilo alma riskiyle hem de sağlığının tehdit olması riskiyle karşı karşıya kalmaktadır. Kilo vermek sabır gerektiren bir yolculuk olup bu süreçte kişi uzmanlar eşliğinde sıkı bir takipte olmalıdır. Bu bakımdan birimimize gelen öğrenci ve personellerin Inbody Vücut Analiz Cihazı'yla tüm vücut ölçümlerini yaparak kişinin alması gereken besin miktarlarını dengeli bir şekilde belirleyip kişiye özel diyet programlarıyla sağlıklı bir şekilde kilo vermelerini sağlayabiliyoruz."