“Bağırsam Sesimi Duyar Mısın?” Adlı Sosyal Sorumluluk Projesi Takdir Topluyor.

07.01.2015

Geçtiğimiz yıllarda birçok toplumsal projenin eğitimlerini üstlenerek toplumda duyarlılık oluşturulmasına katkı sağlayan Ordu Üniversitesi, Gülsultan Kadını Geliştirme Derneği’nin öncülüğünde başlatılan “Bağırsam Sesimi Duyar Mısın?” adlı projeye destek oluyor. Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Karaman'ın danışmanlığını yürüttüğü "Bağırsam Sesimi Duyar mısın?" adlı proje ile risk altında bulunan çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik her türlü cinsel istismarı önlemek ve farkındalık yaratılması amaçlanıyor.

Gülsultan Kadını Geliştirme Derneği’nin başlattığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Altınordu Milli Eğitim Müdürlüğü, Altınordu İlçe Müftülüğü ile Ordu Kadın Çalışmalarını İzleme Platformu'nun ortaklaşa yürüttüğü “Bağırsam sesimi duyar mısın?” adlı sosyal proje ile cinsel istismar ve korunma yolları konusunda çeşitli eğitimler verilerek özellikle risk altındaki kadın ve çocukların bilinçlendirilmesi hedefleniyor. İçişleri Bakanlığı Dernekler Hibe Programı kapsamında desteklenerek 44.492,00 TL bütçe ayrılan ve 2015 haziran ayına kadar devam edecek olan projenin danışmanlığını ODÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Karaman yürütürken, Ordu Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Oya Sevcan Orak ise eğitimlerin içerikleri ve materyallerin hazırlanmasına destek oldu.

Toplumumuzda can yakıcı bir sorun olan, kişilerin aile içinde veya aile dışındaki yabancı kişiler tarafından yapılan taciz ve cinsel istismardan nasıl korunacakları ve bu tür durumlar yaşanması karşısında neler yapabilecekleri hususlarında 500 anneye cinsel istismar ve korunma yolları, 2000 çocuğa ise aile içi cinsel taciz olan ensest konusunda farkındalık eğitimi veriliyor. Proje kapsamında özellikle toplumda sosyal risk altında bulunan çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik her türlü cinsel istismarı azaltmak için verilecek eğitimlerin dışında aynı zamanda kültürel ve sosyal içerikli faaliyetler düzenlenerek toplumsal bilinç oluşturulması ve sivil toplum kuruluşları ve kamu işbirliğiyle bir sosyal destek sisteminin geliştirilmesi de amaçlanıyor. Bu amaçla sivil toplum kuruluşları gönüllüleri, rehber öğretmenleri ile din görevlilerinde cinsel istismar konusunda duyarlılık kazandırmak ve farkındalık oluşturmak adına konferans ve çalıştayların düzenleneceği belirtildi.