Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, OMÜ'de 7. OKÜP Toplantısı'na Katıldı.

29.12.2014

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)'nin ev sahipliğinde gerçekleşen Orta Karadeniz Üniversiteleri Platformu(OKÜP) toplantılarının 7. sine katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi başta olmak üzere, Amasya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi, Çorum Hitit Üniversitesi’nin Rektör ve Rektör Yardımcıları ile Teknopark ve Teknoloji Ofis Koordinatörleri, Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) Müdürlerinin katıldığı toplantı “Üniversite – Sanayi İşbirliği ve Teknoparklar” başlığı altında gerçekleşti.

Bilgi ve ileri teknolojiye dayalı sanayi firmalarının kurulup gelişmesini teşvik etmek üzere tasarlanmış, içinde yer alan firmalara, teknoloji transferi ve iş idaresi konularında destek sağlayacak bir yönetim fonksiyonuna sahip, teşvik ve mülkiyete dayalı bir teşebbüs olan Teknoparkların kurulma aşamaları, Teknoparklara yerleşecek firmaların ihtiyacını doğru tespit edecek ön araştırmaların nasıl yapılacağı ve Teknoparkların kurulma aşamasından sonra verimli bir işleyişe hangi şartlarda ulaşabileceği gibi noktalara değinilen toplantıda ayrıca Ar-Ge çalışması yapmak isteyen firmaların üniversitelerde bulunan Teknoparklara nasıl çekileceği konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Bunların yanı sıra toplantıda sanayisi çok gelişmiş olmayan şehirlerde Teknoparkların kurulmasının nasıl bir sonuç doğuracağı sorusu üzerinde duruldu.

Sanayinin rekabet gücünü artırmak, teknolojiye dayalı bölgesel ve ulusal ekonomik gelişmeyi hızlandırmak, yenilikçi çalışmalar etrafında üretimsel anlamda verimlilik sağlamak ve Üniversitelerin eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin desteklenerek verilen hizmetlerin zenginleştirilmesinde ve aktif hale getirilmesinde Teknoparkların önemli hedef ve amaçlara sahip olduğunu ve teknoloji alanlarının oluşturulup yaygınlaştırılmasını arzu ettiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, gerçekleşen toplantıda Teknoparkların kurulma aşamaları hakkında önemli bilgi alışverişi sağlandığını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, OMÜ UZAYTEM'in Eğitim Uçuşlarına Katıldı.

Toplantı sonunda katılımcılar, filosunda 2 adet Cessna 172, 3 Socata ve 2 adet Evector tipi eğitim uçağı bulunan OMÜ Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret ettiler. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, OMÜ Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezi’ne ait Cessna 172 eğitim uçağına binerek Samsun'u kuş bakışı görme fırsatı yakaladı.

Uçuşun ardından UZAYTEM ile ilgili düşüncelerini belirten Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, havacılık sektörünün dünyada ve ülkemizde hızla büyüyen bir sektör olduğunu ve pilot, kabin memuru, bakım teknisyeni gibi elemanların yetiştirilmesi konusunda OMÜ bünyesindeki Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama Araştırma Merkezi'nin ileri teknolojiye sahip yapısıyla büyük katkı sağlayacağını dile getirerek, başta Rektör Prof. Dr. Hüseyin AKAN olmak üzere emeği geçen diğer tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti ve başarılar diledi.