Medya Dünyasından Ünlü Oyuncular ODÜ'de Öğrencilerle Buluştu.

19.12.2014

ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nün düzenlediği "Film Atölyesi Seminer Kuşağı" kapsamında sinema ve televizyon dünyasının gelecek vaat eden oyuncularından Seda TÜRKMEN, Bora AKKAŞ, Melissa YILDIRIMER ve Yunus Emre YILDIRIMER öğrencilerle bir araya gelerek ODÜ'de söyleşi yaptı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet YILMAZ'ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümü öğrencileri büyük bir ilgi gösterirken Konferans Salonunu dolduran birçok ODÜ'lü öğrenci söyleşiyi ayakta izlemek zorunda kaldılar.

Seda TÜRKMEN, Bora AKKAŞ, Melisa YILDIRIMER ve Yunus Emre YILDIRIMER başarı hikâyelerini ve mesleğe nasıl başladıklarını paylaşmalarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilerin yönelttikleri oyunculuk ve kariyer yaşamlarına dair soruları yanıtlayan ünlü oyuncular; tv oyunculuğu ile tiyatro oyunculuğu ilişkisi, medya sektöründe sanat ve ticaret ikilemi, meslek kaygılarının oluşmasının nedenleri, dizi setlerindeki çalışma koşulları, yaşanan çekim zorlukları ve ilginç set anılarını öğrencilere aktardılar.

Sinema - Tv öğrencilerine okuldan sonraki meslek kaygılarının oluşmasından endişe etmemeleri gerektiğini ve bunun olumlu bir durum olduğunun altını çizen oyuncular "İstiyorsanız başarırsınız" diyerek öğrencilerin motivasyonlarını her zaman yüksek tutmasını önerdi. Ayrıca ileride Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Tv öğrencilerinin arasından çıkacak yönetmen ve yapımcılarla çalışmayı şimdiden çok istediklerini belirterek söyleşilerini sona erdirdiler.

Sinema, dizi ve tiyatro pratiklerinin sanat-ticaret ekseninde tartışıldığı akademik buluşmaların öğrencilerimiz açısından yararlı olacağını ve bu buluşmanın gelecek paneller için bir başlangıç olduğunu vurgulayan GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet YILMAZ, öğrencilerin sinema ve televizyon sektörünü birinci kaynaktan tanıması adına Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesi altında bu alanda uzman ve tanındık kişilere Üniversitemizde farklı etkinliklerde yer vereceklerini belirterek verdikleri değerli bilgiler dolayısıyla dizi oyuncularına memnuniyetlerini dile getirdi ve çiçek takdiminde bulundu. Ardından ünlü oyuncular söyleşi sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirerek salondan ayrıldılar.

Dizi Oyuncuları Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı Makamında Ziyaret Ettiler.

"Film Atölyesi Seminer Kuşağı" kapsamında düzenlenen söyleşi sonrasında Seda TÜRKMEN, Bora AKKAŞ, Melissa YILDIRIMER ve Yunus Emre YILDIRIMER, GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet YILMAZ eşliğinde; Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ı makamında ziyaret etti. Ünlü oyuncuların ODÜ'lü öğrencilerle söyleşisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Üniversitesi'nin gelişiminden bahsederek Ordu'nun Karadeniz'in en güzel illerinden biri olarak ön plana çıktığını ve Ordu Üniversitesi'nin de bu anlamda Ordu'ya büyük katkı sağladığını dile getirdi ve öğrencilerin gelişimi açısından böylesine söyleşilerin yararı olduğunu ve gelecek kaygısı taşıyan öğrencilere büyük faydası dokunacağını belirtti.