Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, ODÜ'lü Öğrencilerle Bir Araya Geldi.

15.12.2014

Üniversitemiz “Kampüs Söyleşi Günleri”nin bu haftaki konuğu Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, eğitimden alt yapıya çevre sorunlarından yapılanmaya kadar birçok konuda öğrencilerle sohbet etti.

ODÜ Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Enstitü Müdürleri, akademisyenler, idari personeller ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversite eğitimlerinde Ordu ilini tercih eden öğrencilerde yaşadıkları şehre ilişkin farkındalık yaratmak, şehri gerçek anlamda yaşamaları konusunda onlara yeni bakış açıları kazandırmak ve şehir ile daha bilinçli bağ kurmaları için öğrencilere yol göstermek amaçlanan söyleşide birçok konuda görüş ve bilgilerini aktaran Başkan Enver YILMAZ, öncelikle başarı çizgisini anlatarak öğrencilere eğitim ve iş hayatlarında önlerine çıkacak engelleri aşmaları konusunda kendisinden örnekler verdi.

Ardından Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında hemen hemen her alanda öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Enver YILMAZ, kurulduğundan bu yana önemli mesafe kaydederek gelişim gösteren Ordu Üniversitesi'nin önümüzdeki dönemlerde fiziki, akademik ve bilimsel konularda daha da ilerleyeceğine olan inancını dile getirdi ve Ordu Belediyesi olarak üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Üniversitelerin şehirlerin kimliğini Dünya’ya tanıtmada önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Başkan Enver YILMAZ, bu anlamda Ordu Üniversitesi’nin de Ordu’nun kimliğini en güzel şekilde temsil ettiğini ve üniversitenin büyük bir gelişim göstererek herkesten takdir gördüğünü ifade etti. ODÜ’yü geleceği parlak bir üniversite olarak değerlendiren Başkan Enver YILMAZ, özellikle havalimanının mart ayında hizmete girmesinin ardından ODÜ'deki gelişimsel istatistiki verilerin bugünün çok daha üstünde olacağını belirtti.

Söyleşi Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ'a teşekkür plaketi takdim etmesiyle sona erdi. Program sonrası Başkan Enver YILMAZ ve Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, öğrenciler ile söyleşinin anısına toplu fotoğraf çektirdiler.