ORDUSİAD ve Ordulular Birliği Hizmet Vakfı Üyeleri, Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ı ziyaret etti.

15.12.2014

Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) Başkanı A. Kadir ENGİN, ORDUSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Ordulular Birliği Hizmet Vakfı üyeleri Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’ı ziyaret etti.

Üniversitelerin hayatın bütün alanlarına dokunan kurumlar olduğunu belirten Dernek ve Vakıf Üyeleri; sanayi, tarım, gıda, spor, kültür, ekonomi vb. birçok alana dokunan üniversiteleri tek bir alanla sınırlı tutmanın bölge gelişimine de engel olacağını belirterek Ordu Üniversitesi’nin şehirle bütünleşen bir üniversite olma yolunda önemli adımlar attığını ve Ordu’ya sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda nitelik kazandırdığını ifade etti. Üniversitenin birçok alanda Ordu iline kattığı artıların daha da çoğalacağını belirten üyeler, Üniversiteyle sosyal sorumluluk projelerinden ekonomik hayatı kalkındırma projelerine kadar gerçekleşecek birçok çalışmada işbirliği yapmak istediklerini belirttiler.

Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin YAHŞİ’nin de bulunduğu ziyarette Ordu Üniversitesi ile işbirliği içerisinde kaliteli çalışmalara imza atmak istediklerini vurgulayan ORDUSİAD Başkanı Engin, hızlı bir büyüme gerçekleştiren Ordu Üniversitesi’nin kısa zamanda sergiledikleri fiziki performansla hem Ordu’da hem de civar illerde takdir topladığını belirterek, Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a gösterdiği kararlılık ve girişimci yaklaşımından dolayı teşekkürlerini iletti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, bilim üreten, ürettiği bilimi toplumun hizmetine sunan Ordu Üniversitesi'nin bölge kalkınmasında önemli bir katma değer oluşturduğunun altını çizerek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Sanayi ve daha birçok alanda yenilikçi projeler gerçekleştirmenin ve bu amaçlar ışığında kurumlar arasında işbirlikleri oluşturmanın, ülkemizin ithal eden ve kullanan bir yapıdan, üreten ve ihraç eden bir yapıya dönüşmesine fayda sağlayacağı kesindir. Her alanda eksikliklerin giderilerek bir öncekinden daha dinamik önerilerin sunulması, üretilenlerin topluma aktarılmasının teşvik edilmesi konusunda Üniversitemiz, özendirici çalışmalar yapmakta ve disiplinler arası çalışma ve uygulamalarla toplumsal gelişime katkı sağlamaktadır. Üniversite-sanayi-toplum işbirliği içerisinde programlar ve planlamalar yapmak ve bunların yerel, bölgesel ve ulusal kalkınmaya faydası düşünülerek kalite standartlarının üstünde projeler üretme önceliğimizle işbirliklerine her zaman açığız.

Toplamda 20000’lere yaklaşan bir aile olarak Ordu’da hızlı bir ivmeyle büyümemizi sürdürüyoruz. Henüz genç bir üniversite olmamıza rağmen kısa zamanda altyapısını ve kurumsallaşmasını tamamlayan Üniversitemiz, araştırma ve geliştirmeyi esas alan ve her türlü fikir ve düşüncenin saygı gördüğü bir yapı içerisinde ihtiyaç duyulan her alana yönelik çalışmalar ve işbirlikleri gerçekleştirmeye, bilgi birikiminin ekonomik değere dönüşmesi için bölgesel sürdürülebilir kalkınmaya destek olmaya devam edecektir."

Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, ORDUSİAD'ın Kaynaşma ve Dayanışma Yemeğine Katıldı.

Ziyaretin akşamında ise Balıktaşı Otel’de ORDUSİAD'ın Kaynaşma ve Dayanışma Yemeği gerçekleştirildi.

Türkiye ve Dünya ekonomisi ile bankacılık sektörü konularında Albaraka Türk Genel Müdürü Dr. Fahrettin YAHŞİ'nin katılımcılara bilgiler aktardığı yemekli toplantıya Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver YILMAZ, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Altınordu Belediye Başkanı Engin TEKİNTAŞ, ilçe belediye başkanları, Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Kadir ENGİN, yönetim kurulu üyeleri, Ordulular Birliği Hizmet Vakfı Üyeleri katıldı.