E-Posta İletişim Telefon Rehberi Önemli Linkler BİDB Servis

Sosyal Bilimler MYO’da Aşçılık Programı Öğrencileri, İşi Mutfağında Öğrenecekler.

11.12.2014

2012 - 2013 Güz Dönemi’nde 4 bölüm ve bunlara bağlı 5 programla başladığı eğitim ve öğretime 2014 güz döneminden itibaren 7 bölüm altında 10 programla devam eden Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, yeni açılan ve bu yıl ilk kez öğrenci alınan Aşçılık Programı bünyesinde, üretken bireyler olarak kendi alanlarında yeterli bilgi donanımına sahip, geleceğin aranılan usta aşçılarını yetiştirmek amacıyla uygulama mutfağını öğrencilerin hizmetine açıyor.

2014-2015 Öğretim yılında Dış Ticaret Programı, Seyahat Turizm ve Eğlence Hizmetleri ve Görsel-İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümleri ve Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Görsel İletişim  ile Aşçılık Programlarının ilave edilmesiyle 7 Bölüm altında 10 Programla eğitim ve öğretime devam edilen Sosyal Bilimler MYO’da, Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü’ne bağlı olarak açılan ve 20 öğrencinin eğitim aldığı aşçılık programı kapsamında yapımı bitirilen uygulama mutfağı, içerisinde öğrencilerin ihtiyaç duyacağı her türlü araç ve gerecin yer aldığı son sistem teknolojik malzemelerle donatıldı. 3 öğretim üyesi ile eğitime devam edilen Aşçılık Programı kapsamında öğrenciler, teorik derslerin yanında pişirme teknikleri, yöresel mutfaklar, soğuk mutfak, mutfak organizasyonu, pastane ürünleri, yiyecek servisi, Türk ve Dünya Mutfakları gibi uygulamalı derslerini okulun yeni yapılan modern eğitim mutfağında öğrenme imkanına kavuştular.

Toplam 68,798 TL ihale bedelli olan, alt yapısı için ise 20.000 TL harcanan uygulama mutfağında 11 adet Fırınsız Gazlı Kuzine, 11 adet Altı Dolaplı Ara Tezgahı, 1 adet Tek Evyeli Çalışma Tezgahı(660x730x850 mm), Altı Raflı Holietilen Çalışma Tezgahı, Sıyırma Hunili Çalışma Tezgahı, Fotoselli Çift Evyeli Çalışma Tezgahı, Sağ damaklı Çift Evyeli Çalışma Tezgahı, Altı Raflı Dolaplı Sürgü Kapılı Mermer Tablalı Çalışma Tezgahı, Davlumbaz Havalandırma Sistemi, Tek Evyeli Çalışma Tezgahı(1400x700x850 mm), Taban Raflı Sürgü Kapılı Dolaplı Çalışma Tezgahı, Altı Raflı Dolaplı Sürgü Kapılı Politetilen Çalışma Tezgahı bulunuyor.

Geleceğin usta aşçılarının yetiştiği Sosyal Bilimler MYO Aşçılık Programı uygulama mutfağında öğrencilerin yanı sıra aşçılık üzerine eğitim almak isteyen vatandaşlar için de proje hazırlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı'nın "Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi – II Hibe Programı" çerçevesinde hazırlanan proje kapsamında Ordu’da yeme içme sektöründe ilerlemek isteyen 25–64 yaş arasında ortaöğretim ve sonrasındaki eğitim kademelerinden mezun 100 kursiyere aşçılık eğitimleri verilmesi planlanıyor. Ordu Sanayici ve İşadamları Derneği ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesi düşünülen proje kapsamında eğitim alacak olan kursiyerlerin sektörel yatırım alanı olan turizmde nitelikli personel olarak en az % 50 oranında istihdam edilebilirliklerinin sağlanması amaçlanıyor.

Yapımı biten mutfağı yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış öğrencilerin, bu mutfakta en temelden en ileri seviyeye kadar yemek sanatının inceliklerini ve Türk ve Dünya mutfağının lezzetlerini uygulamalı olarak öğrenerek kendilerini geliştireceklerini belirtti. Mutfağın yapımında emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkürlerini ileten Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, beraberindeki Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nuri YILMAZ, Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN ve Genel Sekreter Metin KARAKUŞ ile birlikte Sosyal Bilimler MYO'nun akademisyenleri ve idari personeliyle 2014 ve 2015 yılına dair değerlendirmeler yaparak görüşmelerini sonlandırdı.

ODÜ BASIN

 



T.C. Ordu Üniversitesi © 2015 Cumhuriyet Yerleşkesi PK 52200 Altınordu / ORDU Telefon : 0 ( 452 ) 226 52 00
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı