ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Karadenizin “İlk ve Tek” Olma Ünvanı Taşıyan Programlarını Açmaya Devam Ediyor.

09.12.2014

Stratejik düşünebilen, üretken, hayal gücü geniş ve alanında donanımlı bireyler oluşturma hedefiyle öğrencilerine eğitim-öğretim imkanı sunan Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi; Sinema ve Televizyon, Resim, Grafik Tasarım, Heykel, Seramik ve Cam, Geleneksel Türk El Sanatları, Fotoğraf, Moda Tasarım, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleriyle Ordu Üniversitesi’nin gelecekteki parlayan yıldızı olma misyonunu sürdürüyor.

Grafik Tasarım Bölümü de Karadeniz’de “İlk ve Tek” Olacak

Alanında uzman 17 öğretim üyesi ile 83 lisans ve 54 Yüksek Lisans öğrencisine eğitim imkanı sunan, Sinema–TV ve Heykel bölümleriyle Ordu Üniversitesi’ne Karadeniz bölgesinde “İlk” ve “Tek”” olma gururunu yaşatan ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, 2015-2016 eğitim-öretim döneminde öğrenci alımı yapacağı Grafik Tasarım bölümü için çalışmalarına hız verdi. Grafik Tasarım programı da diğer iki program gibi Karadeniz Bölgesi’nde yine ilk ve tek olma sebebiyle takdir toplamaya şimdiden başladı.

iMac Bilgisayar Laboratuvarı Oluşturuldu.

Öğrencilerin teorik eğitimlerinin yanı sıra bilgi, beceri ve yeteneklerini geliştiren en güncel teknolojik ekipmanlarla donatılmış uygulama çalışma alanları bulunan ODÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’ne; bir yenisi daha eklenerek grafik tabanlı uygulamaların yoğunlukta kullanıldığı iMac Bilgisayar Laboratuvarı oluşturuldu. İçerisinde tasarım dersleri ve uygulamaları, video kurgu dersleri ve uygulamalarının verileceği laboratuarda toplamda 15 adet iMac bilgisayar bulunuyor.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, yaptığı görüşmelerde fakültelerin gelişimini yakından takip ederek Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN ve akademisyenlerle 2015 eğitim yılına dair durum değerlendirmeleri yaptı. Sonrasında öğrencilerin uygulama atölyelerindeki çalışma faaliyetlerini de inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, idari personellerle görüşmesinin ardından ziyaretini sona erdirdi.