Üniversitemiz ile Gürcistan Batumi State Maritime Academy (BSMA) Arasında Mevlana İşbirliği Protokolü İmzalandı.

08.12.2014

Mevlana değişim programları kapsamında 17 ülkeden 33 Üniversiteyle Anlaşması bulunan ve Gürcistan Batumi State Maritime Academy işbirliğiyle anlaşmalarına bir yenisini ekleyen Üniversitemiz, Uluslararası platformda çıtasını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor. Bu bağlamda Ordu Üniversitesi ile Gürcistan Batumi State Maritime Academy (Batum Devlet Denizcilik Akademisi) ile Mevlana Değişim Programı kapsamında karşılıklı işbirliği protokolü imzalandı.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ Adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ ile Batumi State Maritime Academy Rektörü Irakli SHARABIDZE'nin imzaladığı protokol törenine, Üniversitemizden Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Prof. Dr. Ahmet Ali BAYHAN, Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet BALIK, Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erdinç PARLAK ve Erasmus Programı Kurum Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Faruk AKYAZI bulunurken; Batumi State Maritime Academy'den Rektör Yardımcıları Abdul KAKHİDZE, Manuchar LORİA, Rektör Sekreteri Mamuka BARAMİDZE, Halkla İlişkiler Müdürü Megi PHARTENADZE, Kalite Güvence Hizmetleri ISO Uzmanı Lideri Teona DZNELADZE ve Batumi State Maritime Academy öğrencileri katıldı.

2019 yılına kadar geçerli olacak protokole göre her iki üniversiteden 10'u lisans, 5'i yüksek lisans öğrencisi olmak üzere toplamda 15 Deniz Bilimleri öğrencisi, 10 ay süreliğine eğitim öğretim faaliyetlerine katılabilecek olup; 5 öğretim üyesi de her dönemde 3 hafta süreliğine ders vermek üzere programdan faydalanabilecekler.

Öğrenci ve öğretim üyelerinin iki üniversite arasında değişimine imkan sağlayan Mevlana Değişim Programı kapsamında uluslararası ortak bir protokol imzalamaktan memnuniyet duyduğuklarını dile getiren Üniversitemiz Rektörü Adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ, günün anısına Batumi State Maritime Academy Rektörü Irakli SHARABIDZE'ye kahve fincanı takımı hediye etti. Ordu Üniversitesi'nin misafirperverlikleri ve böylesine bir işbirliğine imza attıkları için mutluluk duyduklarını belirten Batumi State Maritime Academy Rektörü Irakli SHARABIDZE ise Üniversitemiz Rektörü Adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nuri YILMAZ'a Gürcistan'ın geleneksel el sanatlarından hediyeler sundular.