"Kampüs Söyleşi Günleri"nde Vali İrfan BALKANLIOĞLU, Öğrencilerle Bir Araya Geldi.

04.12.2014

Ordu Üniversitesi Kurumsal Gelişim Koordinatörlüğü bünyesinde düzenlenen “Kampüs Söyleşi Günleri” kapsamında Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, öğrencilerle buluştu.

ODÜ Kurumsal Gelişim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şermin Tağ KALAFATOĞLU'nun ev sahipliğinde Fen Edebiyat Fakültesi Seminer Salonunda gerçekleşen söyleşiye, konuşmacı olarak katılan Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU'nun yanı sıra Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Rektör Yardımcısı Ahmet Ali BAYHAN, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Dekanı Prof. Sabri YENER, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet BAYRAK, Dekan Yardımcıları, Ticaret Borsası Başkanı Ziver KAHRAMAN, akademisyenler, idari personeller ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Üniversite eğitimlerinde Ordu ilini tercih eden öğrencilerde yaşadıkları şehre ilişkin farkındalık yaratmak, şehri gerçek anlamda yaşamaları konusunda onlara yeni bakış açıları kazandırmak ve şehir ile daha bilinçli bağ kurmaları için öğrencilere yol göstermek amaçlanan söyleşide Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU, kamuda görev almak isteyen öğrencilerin nasıl bir yol izlemeleri gerektiği, kariyerlerinde başarılı olmak için atmaları gereken adımların neler olduğu, kariyer basamaklarında tırmanırken karşılaştıkları sorunlar karşısında nelere dikkat edecekleri konusundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

1983 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde iyi bir dereceyle mezun olan İrfan BALKANLIOĞLU, 2007'de Bingöl Valiliği, 2011'de Afyonkarahisar Valiliği görevlerinde bulunmuş ve 17 Haziran 2014 tarihinden itibaren de Ordu Valiliği görevine başlamıştır. Üniversitelerin her alanda teorik bilgi verdiğini ancak bunun pratiğe uygulanması aşamasında öğrencilere çok iş düştüğünü belirten Vali BALKANLIOĞLU, "Hayat büyük bir sınavdır. Yazılı olsun sözlü olsun sürekli bu sınavı geçmek için çaba harcayacak ve bu sınavla yüzleşmeniz gerekecektir. Kendinizi geliştirmeli ve bilinçli meslek seçimi yapmalısınız. Ülkemizde her alanda çalışkan ve üretken insanların bulunması gerekiyor. Bu da üniversitede öğrendiğiniz teorik bilgileri pratiğe uygulamakla oluyor." dedi.

90'lı yıllarda ABD'de incelemelerde bulunduğunu ve yabancı dil eğitimi aldığını belirten Ordu Valisi BALKANLIOĞLU, yabancı dil konusunun önemli olduğunu ve bunu aşmak gerektiğini belirtti: "Eğer belirli bir yere gelmek istiyorsanız öncelikle yabancı dilinizin kuvvetli olması gerekiyor. Bu noktada öğrendiğiniz dil, size çok önemli avantajlar sağlayacak. Sizin edindiğiniz nitelikleriniz bir işe alınmanız noktasında sizi bir adım daha öne çıkarmakta ve başarılı olmanız konusunda sizin yolunuzu aydınlatmaktadır. Bu bakımdan en az bir ya da birkaç yabancı dilinizin olması size her alanda öncelik sağlayacaktır."

Mezun olduktan sonra meslek seçiminde medeni cesaretin önemine vurgu yapan Vali BALKANLIOĞLU, şunları ifade etti:"Birçok fedakarlıklarla aileleriniz sizleri Üniversitelere göndererek eğitim almanızı sağlıyor. Mezun olduktan sonra ise artık onlardan bağımsız olmalı ve kendi işinizi rahatlıkla bulabilecek medeni cesarete sahip olmalısınız. İş ararken başkalarının aracılığıyla değil kendi öz beceri ve niteliklerinizi kullanmalısınız."

Eğitim aldığınız şehri tanımanın önemli olduğunu belirten Vali BALKANLIOĞLU, "Şehirle bütünleşen bir öğrenci olmalı, buranın yaşantısını ve kültürünü tanımalısınız. Unutmayın ki farklı kültürleri tanımak sizlere fayda sağlayacaktır. Bu yaşadığınız anların tekrar geri gelmeyeceğini bilmelisiniz. Bu dönemleriniz sizler için unutulmaz anlar biriktirdiğiniz ve sıkı dostluklar kurduğunuz yıllardır. Bu bakımdan zamanı verimli kullanıp bu yıllarınızın değerini bilmeniz gerekiyor." diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Vali İrfan BALKANLIOĞLU söyleşinin ardından; sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan Ordu Üniversitesi'nin şehre canlılık kattığını belirten ve şehirle bütünleşen bir üniversite olma yolunda öğrencilere kolaylık sağlayabilecek konuların iyileştirilmesiyle ilgili olarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Öğrenciler için faydalı bir sohbet olduğunu belirten ve söyleşi dolayısıyla memnuniyetlerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın, öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Ordu Valisi İrfan BALKANLIOĞLU'na teşekkür belgesi ve çiçek takdim etmesiyle "Kampüs Söyleşi Günleri"nin ilk etkinliği sona erdi.