ÜNİLİG Futbol Müsabakalarının Ardından Voleybol Müsabakaları da Start Aldı.

04.12.2014

ODÜ ev sahipliğinde Ordu Durugöl Spor Tesisleri'nde gerçekleştirilen ve 1. lige yükselecek takımların belirlendiği grup karşılaşmalarında Ordu Üniversitesi futbol takımı, başarılı bir performans sergileyerek ligi 2. sırada tamamladı. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Ankara Bilkent Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi arasında oynanan grup müsabakalarında maçların tamamını kazanan Karadeniz Teknik Üniversitesi 15 puanla ligi ilk sırada bitirerek 1. lige yükselmeye hak kazanırken karşılaşmalarda Ordu Üniversitesi futbol takımı 12 puan alarak ikinci; 9 puan alan Gümüşhane Üniversitesi futbol takımı ise üçüncü sırada yer aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu'nun bünyesinde faaliyet gösteren Üniversiteler Spor Ligi(ÜNİLİG)'nin 6 üniversitenin katılımıyla Ordu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversiteler Arası Futbol 2. Lig Grup Birinciliği Müsabakalarının Üniversitemizde tamamlanmasının ardından Ordu Üniversitesi Voleybol bay ve bayan takımları da ilk karşılaşmalarını Üniversitemiz ev sahipliğinde Kastamonu ve Çorum Hitit Üniversitesiyle gerçekleştirdi.

Ünilig Voleybol Müsabakaları Kapsamında Ordu Üniversitesi Voleybol Bay Bayan Takımları İçin Karşılaşmalar Başladı.

Üniversiteler arası dayanışmanın artırılması ve öğrencilerin sportif faaliyetlerinin ulusal düzeyde desteklenmesi amacıyla Türkiye genelinde 61 il ve 130 üniversiteden toplamda 5191 sporcunun aktif katılımıyla basketbol, voleybol, hentbol, masa tenisi, korumalı futbol, salon futbolu, ragbi, tenis ve buz hokeyi olmak üzere toplam 9 branştaki spor müsabakalarını düzenleyen ÜNİLİG'in voleybol karşılaşmaları çerçevesinde Ordu Üniversitesi’nin bay ve bayan voleybol takımları için karşılaşmalar büyük bir katılımla gerçekleşti.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Kapalı Spor Salonu’nda Bayanlar kategorisinde Ordu Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesiyle karşılaşırken erkekler kategorisinde Çorum Hitit Üniversitesiyle karşılaştı.

Üniversiteler arasında dostluk ve kaynaşmanın ön plana çıktığı, Fair play çerçevesinde gerçekleşen maçlara Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin Kara, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ceyhan TARAKÇIOĞLU, akademisyen ve idari personeller, Ordulu vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bayan voleybol karşılaşmalarında 1. seti 25-22 Ordu, 2. Seti 19-25 Kastamonu, 3. Seti 21-25 Kastamonu, 4. Seti 25-18 Ordu ve son seti 15-12 Kastamonu Üniversitesi alarak maç, Kastamonu Üniversitesi'nin 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

Erkeklerde 1. Seti 24-26 Hitit, 2. Seti 25-23 Ordu, 3. Seti 25-21 Ordu, 4. Seti 21-25 Hitit ve 5. Seti 9-15 Hitit Üniversitesi alarak maç Hitit Üniversitesi'nin 3-2 galibiyetiyle sonuçlandı.

Ünilig D grubunda bulunan Ordu Üniversitesi bay ve bayan voleybol takımları ikinci maçlarını 10 Aralık’ta Karabük’te Karabük Üniversitesi’nin bay ve bayan voleybol takımlarıyla gerçekleştirecekler.