Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

03.12.2014

Ülkemizde ve dünyada her yıl 3 Aralık, Dünya Engelliler Günü olarak kutlanmaktadır. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçleri, hayata tutunma çabaları, sosyal ve kültürel alanlarda gösterdikleri yüksek azim, bizlere örnek teşkil etmeli ve fiziksel farklılıklarımızın daha üretken ve çalışkan olmamıza herhangi bir şekilde mani olmayacağını bilmemiz gereklidir. Bu özel günde bir an bile olsa durup, düşünmek ve empati kurmak bizler için önem taşımaktadır. Hayatın her aşamasında ve her alanında inanç, çaba ve istekle hareket edildikçe başarının önünde hiçbir engelin kalmayacağını engelli vatandaşlarımız bizlere birçok ulusal ve uluslararası alanda göstermektedir.

Her insanın imkan ve fırsatlardan eşit şartlarda yararlanması gerektiğinin bilinci, engelli vatandaşlarımızın toplumda hak ettikleri yeri en kısa zamanda kazanmaları ve toplumsal duyarlılığın sağlanması temennisiyle tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Gününü kutlar, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam dilerim.

Sevgi ve selamlarımla.

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ