ODÜ'de "24 Saat Yaşayan Kampüs" Hedefiyle Çalışmalar Hızla Devam Ediyor.

01.12.2014

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ordu Üniversitesi’nde her geçen gün hızla yükselenZiraat Fakültesi ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi inşaatlarında incelemelerde bulundu. Üniversitemiz öğrencilerine daha refah, doğa ile barışık ve teknolojiyle donanmış uluslararası standartlardaki modern binalarda eğitim verme çabasıyla altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'a inşaatların gezilmesi esnasında ODÜ Genel Sekreteri Metin KARAKUŞ, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Recep ARSLAN ve sorumlu mühendisler eşlik etti.

Cumhuriyet Yerleşkesi 2014 yılı fiziki gelişim çalışmaları kapsamında kampüs alanı, çevre ve peyzaj düzenlemeleri ile modern bir görünüme kavuşturulurken diğer taraftan da yapımları devam eden fakülte inşaatlarında da önemli ilerlemeler kaydedildi. Ziraat Fakültesi ve Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinin inşaatlarını gezen Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, gelinen son aşamayla ilgili sorumlu mühendislerden detaylı bilgi aldı.

Modern mimari görüntüsünün yanında işlevsel anlamda da öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirebilecekleri her türlü gereksinimlerine cevap verebilecek şekilde tasarlanan Müzik ve Sahne Sanatları Fakülte Binası'nın karkas seviyesinde kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi. 11.800 m2 kapalı alan, 15.312 m2 tören alanı ve 5.192 m2 yeşil alan olmak üzere toplamda 32.304 m2'lik alanda 3 blok halinde inşasına devam edilen Fakülte binasının 2015-2016 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

Fiziksel gelişimini tüm hızıyla sürdüren Üniversitemiz içerisindeki bir diğer proje olan ve 12.000 m2 kapalı alanda 3 ayrı blok halinde inşaatına başlanan Ziraat Fakültesi Binasının inşaatında da çalışmalar hızla devam ediyor. Çağdaş ve modern bir bina olarak göz dolduran ve % 40'ı tamamlanan Ziraat Fakültesi Bina inşaatının 2015 Mart ayında ince işçiliğine başlanılarak yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve gelinen aşamaları gayet sevindirici bulan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, modern bir kampüs oluşturma hedeflerine adım adım yaklaştıklarını vurgulayarak şunları ifade etti:

"Üniversitemizin geleceğini inşa etmek için çıktığımız yolda her geçen gün hedeflerimize biraz daha yaklaşmakta altyapı çalışmalarımızı azami hızla sürdürmekteyiz. Yarının insanlarının, alanında uzman akademisyenlerimiz tarafından donanımlı bir kampüs alanı içerisinde eğitim almalarını sağlamak, onlar için verimli bir öğrenim ortamı oluşturmak; bizim yeni hedefler edinmemizi ve ardından da ulusal ve uluslararası arenada daha saygın bir şekilde yer almamızı olanaklı kılacaktır. Kurumsallaşma süreci içerisinde geleceğin bilim ve araştırma merkezi olma yolunda ilerleyen Üniversitemizde altyapı çalışmalarımızın bitmesiyle bilimsel alana daha da ağırlık verecek ve böylelikle bilim camiasında proje odaklı bir kurum olarak anılmamız da kaçınılmaz olacaktır. Bu bakımdan kampüs alanımız içerisinde hızla yükselmekte olan binalarımızın çok yakında nitelikli ve vizyon sahibi öğrencilerle dolacağı düşüncesi bizler için kıvanç kaynağı olmakta; özgün, başarılı ve örnek olabilecek daha birçok projeye imza atacağımız düşüncesi ise geleceğe umutla bakmamızı kolaylaştırmaktadır."