ÜNİLİG Üniversiteler Arası Futbol Müsabakaları, ODÜ Ev Sahipliğinde Başladı.

25.11.2014

Üniversiteler Spor Ligi (ÜNİLİG) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Futbol Müsabakaları, Ordu Üniversitesi'nin ev sahipliğinde başladı.

25-29 Kasım tarihlerinde Durugöl Spor Tesislerinde gerçekleştirilecek olan müsabakalarda 6 Üniversitenin futbol takımları birbirleriyle karşılaşacaklar. Ordu Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Gümüşhane Üniversitesi, Erzincan Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Bayburt Üniversitesi futbol takımlarının katılımıyla gerçekleşecek müsabakalarda her gün üç karşılaşma yapılacak olup turnuva sonunda kazanan üç takıma kupa töreninde ödülleri takdim edilecek.

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Prof. Dr. Ceyhan TARAKÇIOĞLU, Ordu Gençlik Spor İl Müdürü Ömer YILMAZ, Futbol İl Temsilcisi Hasan VAYNİ ve SKS Müdürü Sedat ÇAKMAK'ın da katılmış olduğu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan Üniversiteler Arası Futbol Müsabakaları açılış seremonisinde açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, şunları ifade etti:

"Üniversiteler Arası Futbol Müsabakalarına katılmak için uzun yollar kat ederek İlimize ve Üniversitemize gelen tüm takımlara öncelikle ‘Hoş geldiniz’ diyorum. Öğrencilerin sosyalleşmelerine katkıda bulunmak ve ülke sporuna katkı sağlamak adına gerçekleştirilen bu etkinlikler ders dışı zamanların faydalı bir şekilde değerlendirilmesinde önem kazanmaktadır. Önemli olanın sağlık olduğu bilinciyle, gerçekleşen sportif rekabetin centilmenlik sınırları içerisinde geçmesini temenni ediyor ve katılan tüm üniversitelerin takımlarına başarılar diliyorum."

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın başlangıç vuruşunu yapmasının ardından 5 gün sürecek olan Üniversiteler Arası Futbol Müsabakalarının ilk karşılaşmasına start verildi. Ordu Üniversitesi ile Karadeniz Teknik Üniversitesi arasında gerçekleşen ilk karşılaşmada Karadeniz Teknik Üniversitesi Ordu Üniversitesi'ni 6-1 'lik skorla mağlup etti. Bayburt Üniversitesi ile Gümüşhane Üniversitesi arasında geçen karşılaşmada Gümüşhane Üniversitesi 6-0'lık skorla galibiyet elde etti. Erzincan Üniversitesi ile Bilkent Üniversitesi arasındaki karşılaşma ise Erzincan Üniversitesi'nin 5-1'lik galibiyetiyle sona erdi.