Rektör Prof. Dr. YARILGAÇ, 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlamalarına Katıldı.

24.11.2014

Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama etkinliklerine katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan ve Atatürk Kültür Merkezi (AKM)'nde düzenlenen törene; Vali Vekili Salih KESER, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref ÇAKMAK, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal YILMAZ, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ömer DEMİRÖZ, Altınordu İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai AKARSU ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Başöğretmen Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda Vali Vekili KESER; çocukların ailesinden uzak bulundukları zaman dilimlerinde onların en büyük yardımcıları olduğunu belirterek büyük özveri ve çaba gösteren öğretmenlerimizin öğrencilerine ikinci bir aile ortamı ve sıcaklığı sunduklarını ifade ederek konuşmasına şu şekilde devam etti: "Öğretmenler Günü, öğretmenlerimiz ve öğrenciler arasındaki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaştığı bir gün olmalıdır. Bu müstesna güne anlam ve önemi itibari ile bakıldığında öğretmene gösterilen sevgi ve saygının bir bakıma topluma verilen değerin de yansıması olduğu asla unutulmamalıdır.”

Öğretmenlerin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğini icra ettiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN ise konuşmasında “Bir milletin millî, ahlâkî ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olması, öğretmenlerinin özverili ve gayretli çalışmalarına bağlıdır. Bu nedenle, rahatlıkla diyebiliriz ki milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir." diyerek tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

34 yılını verdiği öğretmenlik mesleğinden emekliye ayrılan Alaattin ÖZTÜRK ise, ”Öğretmenlik mesleği, diğer tüm mesleklerin anasıdır. Öğretmenler olmadan diğer iş ve meslekler olmaz. Özveri, sabır isteyen, meşakkatli ve kutsal bir meslektir” diyerek emekliye ayrılan öğretmenler adına konuşmasını gerçekleştirdi.

Aday öğretmenlerin yemin töreninin gerçekleştirilmesinin ardından emekliye ayrılan öğretmenlere Vali Vekili Salih KESER hizmet şeref belgelerini takdim etti. Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen kompozisyon, resim, şiir ve satranç yarışmalarında dereceye giren ilk üç öğrenciye ödüllerini Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref ÇAKMAK ve ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ verdi. Kutlamalar, Başöğretmen Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sunumu ile sona erdi.