Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ'ın 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

23.11.2014

"Büyük Önder Mustafa Kemal’e Başöğretmenliğin verildiği 24 Kasım 1928 tarihinden yola çıkılarak, 1981 yılından bu yana her yıl 24 Kasımı Öğretmeler Günü olarak kutlamaktayız. Bu anlamlı günde, aklın ve bilimin ışığında görev yapan bütün öğretmenlerimize şükranlarımızı iletiyoruz.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 'Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır: Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusudur.' sözünden hareketle yola çıkan öğretmenlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin mevcudiyetini dünyaya anlatacak ve onu koruyacak milli bilince sahip, bilimle donatılmış aydınlık gençler yetiştirme görevini üstlenmiş ulvi şahsiyetlerdir.

Bu noktada ülkeler arasındaki rekabetin bilgi düzeyi ve eğitimle ölçüldüğü bilişim çağımızda, ülkemizi, insanımızı aydınlık bir geleceğe taşımak gibi yüksek ideallere sahip, çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş bilgi ve teknolojilerle tanışmalarında, evrensel değer ve kültürlerle buluşmalarında görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan, özverili, sabırlı bir şekilde çocuklarımızın geleceğini şekillendiren tüm öğretmenlerimizin gönülden desteklenmeleri gerektiğine inanıyoruz.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi yetiştirirken her türlü meşakkate göğüs geren, zor ama bir o kadar da kutsal olan bu mesleği icra eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü içtenlikle kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım."

Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ

Ordu Üniversitesi Rektörü