ODÜ'den Şehit Astsubay Necdet AYDOĞDU'nun Mezarına Türk Bayrağı

21.11.2014

Ordu Üniversitesi akademisyen ve öğrencileri, Diyarbakır'da eşiyle birlikte pazar alışverişi yaparken maskeli iki kişinin saldırısına uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Necdet AYDOĞDU'nun mezarına Türk Bayrağı dikti.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Saim Zeki BOSTAN, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Metin KARA, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Prof. Sabri YENER, Ünye MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan YILDIZ, ODÜ İdari ve Mali İşler Başkanı Kürşat TAŞTAN, Bilgi İşlem Daire Başkanı Muhittin AKSU, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Tuncay ÖZAY, ODÜ'lü akademisyenler, Ünye Belediyesi Meclis Üyeleri, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa ERDEM,  Ünye MYO ve Akkuş MYO'dan yaklaşık 100 öğrenciyle birlikte ziyaret edilen şehit mezarında saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı'yla Türk Bayrağı göndere çekildi.

Hiçbir hain pusunun ülkemizin güçlenmesini engelleyemeyeceği ve birlik, beraberliğimizi bozamayacağı mesajını veren Rektör Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ, şehit mezarı başında yaptığı konuşmasında şunlara değindi:

"Vatan ve bayrak uğruna canını hiçe sayan ve görevini yapmış olmanın huzuru içerisinde şehit olan kahraman Türk askerimizi, minnet ve şükran duygularımızla anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan, terörist gruplar tarafından hain bir saldırı sonucu Bayrağımızı gururla taşıyan ve ölümsüzlük şerbetini içerek şehit olan askerimiz bizleri yas'a gark etmiştir. Şu anda sarf edilen hiçbir sözün yeterli gelmeyeceğini, acılarımızı dindirmeye yetmeyeceğini biliyoruz. Bizlere düşen şehidimizin uğrunda canını verdiği değerlere sıkı sıkıya sarılmak, ülkemizin milli birlik ve bütünlüğüne karşı gelebilecek her türlü saldırıya karşı tek vücut olarak kenetlenmek ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaktır. Hak katında en yüksek mertebeye ulaşan, şahadetle şereflenen şehidimizin acısını Ordu Üniversitesi olarak bizler de paylaşıyor, ailesine ve tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Farklı bir program için Ünye Pelitliyatak'ta bulunan ve törene iştirak eden Ünye Belediye Başkanı Ahmet ÇAMYAR, yaptığı konuşmada şunları belirtti:

"Şehitler olmasın istiyoruz ama bu topraklar da eğer uğrunda ölebilecekler varsa vatan toprağı oluyor. Onun için Anadolu her zaman kendi bağrından dün Kurtuluş savaşında, Dumlupınar'da, Çanakkale'de, Sakarya'da nasıl aynı mücadeleyi verdiyse, bugün de bu hain ellere karşı aynı tek ve aynı dik duruşu göstermeye devam edecektir. Buradaki birlik beraberlik, ruh hali ve duygu dünyası biz biliyoruz ki Ünye'nin diğer mahallelerinde Ordu'muzun diğer ilçelerinde Türkiye'nin diğer illerinde de aynı kararlılık ve aynı ruh hali şeklinde vücut bulmaktadır. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyoruz ruhu şad olsun. Ailesine, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Ayrıca Ordu Üniversitesi Rektörümüze, hocalarımıza ve öğrencilerimize de duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz."

Yoğun yağmur altında gerçekleşen konuşmaların ardından şehit mezarında duaların okunmasıyla tören son buldu.